Clickmed
programare rapida la medic

S-a descoperit o enzime care protejeaza impotriva gripei

Actualizat la data de: 22 Ianuarie 2014
S-a descoperit o enzime care protejeaza impotriva gripei

Cercetatorii de la Universitatea McGill din Canada au descoperit o enzime ce protejeaza impotriva gripei, care deschide calea catre dezvoltarea unui nou medicament eficient impotriva imbolnavirii cu acest tip de infectii virale.

Sistemul imunitar joaca cel mai important rol in prevenirea multiplicarii virusului gripal in organism si a atacarii celulelor acestuia. Enzima cIAP 2 pare sa fie de mare ajutor in lupta impotriva imbolnavirii, intrucat ajuta plamanii sa reziste in fata atacului virusului. In plus, cercetatorii au descoperit ca enzima contribuie si la declansarea factorilor protectori din celule, responsabili pentru combaterea proceselor inflamatoare si autodistructive cauzate de virusul gripal.

Potrivit oamenilor de stiinta, enzima cIAP2 nu doar ca ajuta la impiedicarea distrugerii celulelor, dar are un efect protector si asupra celulelor sanatoase din jurul acestora, impiedicand infectarea lor. Pornind de la datele obtinute in urma studiului, canadienii spera sa dezvolte in viitor un nou medicament eficient in combaterea gripei.

Pana atunci, vaccinul antigripal ramane cea mai sigura si eficace metoda profilactica impotriva infectiilor cauzate de virusul gripal.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate