Clickmed
programare rapida la medic

Ce solutii propune Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru prevenirea pneumoniei la copii

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2013
Ce solutii propune Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru prevenirea pneumoniei la copii

Data de 12 noiembrie a marcat Ziua Mondiala a Pneumoniei, ocazie cu care marile foruri din domeniul medical au discutat despre modalitatile in care aceasta teribila boala poate fi prevenita.

Sub sologanul Innovate to End Child Pneumonia, Organizatia Mondiala a Sanatatii, impreuna cu UNICEF si GAVI Alliance, anunta ca sunt cateva modalitati simple prin care pneumonia poate fi prevenita.

1. Hranirea copilului cu lapte matern

Specialistii sustin ca hranirea copilului exclusiv cu lapte matern in primele 6 luni de viata si alimentatia sanatoasa si echilibrata macar pana la varsta de 2 ani pot intari sistemul imunitar al acestuia, pentru a face fata unui posibil atac al bacteriei Streptococcus pneumoniae.

2. Vaccinarea corecta

Tot pentru prevenirea pneumoniei, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea copiilor impotriva urmatoarelor boli tuse convulsiva (pertussis), rujeola, Haemophilus influenzae tip b si pneumococ.

3. Reducerea surselor de poluare din casa

Poluarea din casa poate fi un alt factor care favorizeaza imbolnavirea de pneumonie a copiilor cu varste fragede, de aceea parintii ar trebui sa se asigure ca reduc la minim poluarea aerului din locuinta.

La nivel global, la fiecare 30 de secunde un copil cu varsta mai mica de 5 ani moare din cauza pneumoniei. In 2012, 1,1 milioane de copii au murit din cauza pneumoniei, majoritatea cu varsta mai mica de 2 ani.

"Este mare pacat, mai ales ca avem la indemana masuri de preventie a acestor decese, iar masurile nu sunt deloc complicate", a declarat dr. Mickey Chopra, seful departamentului de Sanatate al UNICEF, cu ocazia Zilei Mondiale a Pneumoniei.

In incercarea de a diminua cat mai mult numarul de cazuri de pneumonie, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda parintilor sa le administreze copiilor vaccinul pneumococic.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate