Clickmed
programare rapida la medic

Cele mai frecvente greseli in prevenirea gripei

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2013
Cele mai frecvente greseli in prevenirea gripei

Gripa este o boala infectioasa care se raspandeste cu repeziciune de la un individ la altul. Unele persoane fac forme usoare de gripa, in timp ce altele se confrunta cu unele complicatii serioase, ba chiar prezinta risc de deces.

In conditiile unui virus gripal din ce in ce mai rezistent, preveirea gripei se dovedeste a fi cea mai buna metoda de protejare a organismului. Cu toate acestea, in perioada de preventie majoritatea persoanelor este predispusa la comiterea greselilor.

1. Crezi ca poti trece si iarna aceasta fara vaccin

Daca pana acum nu te-ai vaccinat impotriva gripei si ai facut forme usoare ale bolii, acest lucru nu inseamna ca la fel se va intampla si anul acesta. Este gresit sa crezi ca poti trece si aceasta iarna fara a-ti face vaccinul antigripal. Pana in prezent, toate studiile au aratat ca vaccinul este cea mai eficienta metoda de protectie impotriva virusului gripal.

2. Iti acoperi nasul si gura cu palmele atunci cand stranuti

Sigur, este mai bine sa stranuti in palma, decat sa raspandesti toti germenii spre cei din jur, dar daca nu te speli sau nu-ti dezinfectezi mainile imediat, microbii vor ajunge pe toate obiectele pe care le atingi. Foloseste o batista de hartie cand stranuti, apoi arunc-o la gunoi.

3. Nu te speli pe maini

Spalarea mainilor este esentiala pentru prevenirea gripei, deoarece pe parcursul zilei atingi foarte multe obiecte posibil infestate cu virusul influenza. Spalatul pe maini in graba, fara sapun, este considerat o alta greseala frecventa in prevenirea gripei. Conform specialistilor, mainile trebuie spalate timp de cel putin 30 de secunde. Incluziv spatiul de sub unghii ar trebui sa fie curatat pentru prevenirea gripei.

4. Te bazezi pe vitamina C

Crezi ca o cura cu vitamina C te va feri de gripa? Gresit! Vitamina C nu previne gripa, dar contribuie la intarirea sistemului imunitar si poate face ca unele simptome sa fie mai usoare. Asadar este gresit sa crezi ca daca tii o cura cu vitamina C te vei feri de gripa. Alaturi de vaccinul antigripal, vitamina C poate ajuta organismul sa fie mai puternic in combaterea virusului.
Taguri:

gripa, prevenire gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate