Sensibio H2O, solutia micelara in perfecta armonie cu pielea

Igiena tenului este esentiala pentru sanatatea si frumusetea sa. Un ten curat respira mai bine si este mai luminos!

Solutia micelara este un nou mod de igiena a tenului, care are la baza tehnologia micelara. Micelele sunt formate din esteri de acizi grasi aflati in in suspensie in apa sau in alte lichide, intr-o concentratie saturata denumita concentratie critica. Doar la aceasta concentratie, esterii aflati in suspensie formeaza micele (fig.1).

micele
Micelele din Sensibio H2O sunt formate din esteri glicerol ce reproduc structura fosfolipidelor din membrana celulara. Aceasta caracteristica asigura o toleranta cutanata perfecta chiar si celui mai sensibil ten (piele intoleranta, piele cu roseata, piele inflamata).

Esterii glicerol au o structura bipolara: polul hidrofil este atras de suspensia apoasa si sunt dispusi catre exteriorul micelei iar polul lipofil este atras de lipide si este dispus catre interiorul micelei (fig.2). In contact cu pielea, micela isi schimba temporar forma.

Capetele lipofile se indreapta catre piele fiind atrase de sebum iar capetele hidrofile raman indreptate catre solutia apoasa din discheta demachianta. Datorita concentratiei critice insa, esterii glicerol se atrag reciproc refacand micela care capteaza astfel impuritatile, machiajul, sebumul in interiorul ei.(fig.3 – micelele inainte de contactul cu lipidele si dupa contactul cu lipidele).

Toleranta cutanata si oculara a solutiei micelare Sensibio H2O este excelenta gratie formulei foarte blande ce nu contine parfum, alcool, detergent si parabeni.

Utilizare:
Se utilizeaza dimineata si seara.
Se imbiba discul cu Sensibio H2O si se curata pielea prin miscari delicate, dinspre interior catre exteriorul fetei.
Nu necesita clatire.

Pentru mai multe detalii despre produs accesati: www.bioderma.com