Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica

Generalitati

Sinuzita cronica afecteaza milioane de oameni anual, fiind una din cele mai frecvente afectiuni cronice. Simptomele pot include dificultati de respiratie nazala, dureri de cap, dureri in spatele ochilor, sensibilitate la nivelul obrajilor, congestia sinusurilor, scurgeri nazale sau scurgeri post nazale.

Sinuzita acuta dureaza mai putin de 4 saptamani. In cele mai multe cazuri, sinuzita este precedata de o raceala banala cauzata de un virus.

Sinuzita cronica, este recurenta sau dureaza mai mult de 12 saptamani si poate fi cauzata de infectii ale tractului respirator superior, alergii, deviatie de sept sau alte conditii anatomice si fungi.

Congestia sinusurilor si sinuzita - cai de atac

Daca o persoana prezinta simptome caracterstice sinuzitei, este important sa se prezinte la medic. Sinuzita acuta netratata poate duce la infectii grave sau cronicizare. De asemenea, unele persoane pot fi predispuse la infectii ale sinusurilor, deoarece au sistemul imunitar slabit.

Dieta

Aceasta este o zona de dezbatere. Multi adepti ai medicinei conventionale considera ca unele sensibilitati alimentare nu determina congestia sinusurilor sau sinuzita, desi aceasta este o abordare des intalnita la practicienii medicinei alternative.

Printre alimentele vizate pot fi incluse laptele, graul, portocalele, si zaharul, pentru ca se considera ca aceste alimente, stimuleaza formarea de mucus. Despre zahar, acesti experti ai medicinii alternative, mai spun, ca este un aliment cu efect negativ asupra functiei imunitare.

Irigatii nazale

Irigarea nazala, clatirea sinusala sau lavajul sinusal este o procedura alternativa simpla recomandata de practicieni pentru ameliorarea sinuzitei cronice. Irigarea nazala este o procedura care se poate face si la domiciliul bolnavilor si implica utilizarea unei ape sarate (de mare) pentru clatirea si golirea fosele nazale.

Desi irigarea nazala este uneori recomandata de catre medici mai ales in cazul scurgerilor post nazale si pentru a preveni infectiile sinusurilor si rinita alergica (adesea numita alergie sau febra puternica) este, de asemenea, utilizata si in medicina alternativa pentru aceleasi afectiuni fiind o practica generala de prevenire si curatare

8 moduri naturale pentru ameliorarea imediata a durerilor sinusale

Din fericire, exista masuri imediate, ca alternative sigure si naturale la utilizarea medicamentelor.

1. Studiile au demonstrat ca pana la 70% din bolnavii cu sinuzite cronice au alergii de mediu. Deci, este logic sa incerce sa evite, pe cat posibil, fumatul pasiv, gazele din trafic, aerul uscat si substantele chimice din propria casa sau de la locul de munca. Vor fi indepartate particulele de praf din casa prin aspirarea frecventa a covoarelor.

2. Exercitiile fizice moderate ajuta la cresterea imunitatii. Chiar si mersul pe jos pentru doar 30 de minute de 3-4 ori pe saptamana poate fi extrem de eficient - desi ar trebui sa se evite plimbarile in aer liber atunci cand cantitatea de polen din mediu este ridicata, deoarece acest factor poate exacerba problema.

3. Excludeti din dieta alimente cu potential alergen si care favorizeaza crearea de mucus, precum ouale, alimentele grase sau prajite, pastele, zaharul, ciocolata, berea si orice alt aliment care contine aditivi.

4. Consumati mai multe produse ce curata sinusurile si ajuta la fluidizarea mucusului. Acestea includ alimente precum fructele si legumele proaspete, salatele, peste si supa de pui fierbinte. Alimentele care sunt cunoscute ca fiind deosebit de benefice sunt usturoiul, ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, hreanul, mustarul si ananasul.

5. Beti zilnic 2-3 litrii de apa minerala sau plata, ceaiuri de plante fierbinti si bauturi care contin lamaie.

6. Pentru ameliorarea rapida a simptomelor, amestecati o lingurita de hrean ras sau radacina proaspata cu suc de lamaie, apa fierbinte si indulciti cu putina miere; sorbiti incet amestecul.

7. Inhalarea este o modalitate practicata si testata pentru a desfunda sinusurile blocate. Adaugati 10 picaturi de ulei Olbas la un bol cu apa care are temperatura apropiata de cea a fierberii, acoperiti capul cu un prosop, inchideti ochii si inhalati aburul emanat, timp de 10 minute.

8. Spalaturile nazale sunt un tratament vechi. Se dizolva o jumatate de lingurita de sare intr-o cana cu apa calda, tineti acoperita una din nari, iar apoi incercati sa trageti pe nara opusa lichidul. Repetati apoi operatia folosind si cealalta nara.