Iarna si sanatatea sistemului digestiv

Remedii naturale ayurvedice depurative si detoxifiante

Anotimpul rece si sarbatorile din aceasta perioada reprezinta pentru sanatatea organismului nostru o mare provocare. In primul rand, in sezonul de iarna organismul uman este solicitat intens din cauza scaderii temperaturii ambiante, ceea ce necesita intensificarea arderilor calorice pentru a mentine temperatura corpului.

Aceasta genereaza o scadere a imunitatii organismului ceea ce predispune la afectiuni specifice iernii – viroze, afectiuni respiratorii, raceala, etc.

Un alt factor cu rol important in amenintarea starii de sanatate a organismului este alimentatia preponderent bazata pe alimente de origine animala (grasimi, carne) in defavoarea fructelor si legumelor, ceea ce duce la scaderea aportului de vitamine, minerale si fibre vegetale necesare sistemului imunitar.

In ceea ce priveste alimentatia, specifice iernii sunt excesele alimentare datorate sarbatorilor de iarna, excese ce constau in consumul de preparate din carne si in cresterea consumului de bauturi alcolice . Toate acestea pot reprezenta o suprasolicitare pentru sistemul digestiv.

Consumul ridicat de alcool si de grasimi afecteaza functiile metabolice ale organismului, mai ales cele gastrice, hepatice si intestinale. O alta consecinta negativa a exceselor alimentare este acumularea de toxine la nivelul sangelui si colonului ceea ce poate genera diverse afectiuni ale sistemului digestiv.

Toate acestea impun, in a doua jumatate a anotimpului rece, o conduita alimentara diferita, orientata spre detoxifierea si normalizarea functiilor sistemului digestiv, cu scopul de a intari sistemul imunitar si de a ne oferi o stare de bine general.

In acest sens, STAR INTERNATIONAL MED va ofera o serie de remedii naturale marca AYURMED, obtinute din plante si extracte de plante medicinale ayurvedice.

GASCURE Sirop si GASCURE Tablete

Acest supliment alimentar are rolul de a regla functiile gastrice in mod natural. Gascure Sirop actioneaza cu blandete asupra glandelor gastrice, neutralizand hiperaciditatea si asigurand o digestie normala.

Extractele din plantele ayurvedice ce intra in compozitia sa protejeaza mucoasa gastrica actionand ca un balsam asupra leziunilor ulceroase gastrice, oprind extinderea lor si ajuta la refacerea epiteliului gastric si intestinal. Reduce, totodata, excesul de secretii gastrice acide.

In ajutorul acestuia, in cazul unei diete neechilibrate sau neadecvate, a obiceiurilor alimentare nesanatoare sau a exceselor alimentare va oferim suplimentul alimentar Gascure Tablete care asigura o buna desfasurare a procesului digestiv, eliminand disconfortul provocat de o digestie incompleta.

Actioneaza eficient in eliminarea neplacerilor cauzate de excesele alimentare intensificarea secretiei gastrice. Confera un bun apetit si regularizeaza functiile gastrice, hepatobiliare si tranzitului intestinal.

LIVECOM SIROP – Protector general al ficatului

Suplimentul alimentar Livecom Sirop contine principii active din plante care sustin si imbunatatesc functiile ficatului. Este un excelent purificator al ficatului, splinei si sangelui, indepartand toxinele si deseurile acumulate datorate consumului de alcool, medicamente hepato-toxice si droguri.

Protejeaza celula hepatica de agresiuni si contribuie la regenerarea ei asigurand astfel metabolismul corect al principiilor alimentare. Are un important efect antiviral, antiinflamator, imunostimulent, antioxidant si atitumoral, efect usor antihipertensiv si diuretic.

Ajuta la refacerea organismului dupa toxinfectiile alimentare si terapii cu remedii hepatotoxice. Pentru persoanele care nu agreeaza zaharul exista si varianta Livecom Sirop fara zahar.

TRIFYLA - Protector digestiv

Trifyla este un supliment alimentar cu un rol important in evacuarea intestinului gros si eliminarea toxinelor. Fructele de Emblica officinalis din compozitia sa sunt o sursa importanta de vitamina C, au efect diuretic si laxativ, au o mare valoare nutritiva prin continutul de aminoacizi, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, ajuta la scaderea colesterolului.

Totodata, planta are proprietati antibacteriene, antivirale si antioxidante. Studiile experimentale au aratat ca "amestecul celor trei fructe" - Emblica officinalis, Terminalia chebula si Terminalia belerica – are actiune semnificativa in tratarea cancerului, prin distrugerea celulelor tumorale si protejarea celulelor sanatoase.

Terminalia belerica ajuta in tulburarile de tranzit intestinal (diaree), hemoroizi si anasarca. Trifyla are un rol foarte important si in mentinerea florei intestinale sanatoase.

Toate aceste produse ale Star International Med au in comun efectul de a intari sistemul imunitar si de a va ajuta sa obtineti o stare optima de sanatate a sistemului digestiv si a intregului organism.