Frigul si sistemul cardiovascular

Generalitati

Tulburarile circulatorii sunt probleme comune la nivel mondial si pot afecta in mod vital functionarea organismului nostru. Exista multi factori care pot determina riscul de tulburari circulatorii si cardiace. Un rol important il au temperaturile atmosferice extreme - caldura torida din timpul verii si temperaturile scazute din timpul iernii. Ambele suprasolicita sistemul cadiovascular si prezinta riscuri majore pentru persoanele cu antecedente medicale in acest sens.

Expunerea la frig extrem cauzeaza contractia vaselor sanguine ceea ce duce la diminuarea alimentarii cu sange. Organismul se adapteaza la frig, prin modificarea circulatiei sangelui pentru a compensa scaderea temperaturii mai ales in zona periferica a organismului (maini, picioare, piele). Constrictia a vaselor de sange este o protectie naturala impotriva frigului.

Un alt efect al scaderii temperaturii atmosferice este acela de a genera sau agrava afectiuni al sistemului respirator, ceea ce poate duce la insuficienta cardiaca sau accident cardio-vascular.

Star International Med si Ayurmed va aduce din medicina traditionala Ayurveda urmatoarele produse, realizate din plante si extracte de plante, 100% naturale, ce va vor ajuta in a proteja inima si sistemul circulator in aceasta periada.

Pressure Down

Pressure Down este un supliment alimentar util pentru scaderea valorilor mari ale tensiunii arteriale. Pressure Down are, deasemenea, un puternic efect regenerator general, fiind util in perioadele de refacere dupa solicitari intense care au dus la cresterea tensiunii arteriale.

Creste capacitatea de aparare a organismului, este preventiv antitumoral, detoxifiant, antiinflamator si contribuie la scaderea valorilor mari ale colesterolului sanguin. Substantele active continute de catre acesta actioneaza in acest scop prin mai multe mecanisme:
- imbunatateste activitatea inimii;
- combate spasmele vasculare;
- stimuleaza eliminarea excesului de apa din corp;
- impiedica depunerea colesterolului pe peretii vaselor de sange si sclerozarea acestora;
- are actiune calmanta asupra sistemului nervos, prevenind cresterea valorilor tensiunii arteriale pe fond de suprasolicitare nervoasa;
- imbunatateste capacitatea de adaptare a organismului la stress.

Lyon Heart

Systemic cardiovascular are rolul de a asigura circulatia nutrientilor si al oxigenului in organism si are impact direct asupra calitatii tesuturilor corporale, organelor si starii mentale.

Inima omului se afla in centrul sistemului cardiovascular si a bunastarii individuale. Dificultatile de sanatate apar atunci cand aceste functii nu sunt indeplinite corespunzator.

O cura reala pentru aceasta boala este posibila numai daca vom adopta o abordare holistica ca cea sustinuta in Ayurveda, adica sa abordam problema incepand cu cauzele principale care au generat-o. Principiul de baza in Ayurveda este de a preveni si a trata bolile prin mentinerea echilibrului intre organism, minte, si constiinta, dieta si stilul de viata, precum si remedii din plante.
Lyon Heart contribuie la mentinerea functionalitatii normale a inimii prin cresterea puterii de contractie si a randamentului muschiului cardiac, prin normalizarea ritmului batailor inimii si reducerea spasmelor coronariene. Are efect diuretic si calmant, contribuind astfel la scaderea valorilor mari ale tensiunii arteriale. Are efect regenerant general, de adaptare la stres, antiinflamator si hipocolesterolemiant.

Extractul de Terminalia arjuna este o bogata sursa de taninuri astringente, are proprietati tonice, stimulent cardiac, rol antioxidant puternic fata de radicalii liberi oxigenati, produsi in organism ca urmare a arderilor incomplete datorate stresului.

Extractul de Tribulus terestris (fructele) are proprietati diuretice, tonice ceea ce produce scaderea tensiunii arteriale. Extractul de Rosa centifolia contine ulei eteric, zaharuri, acid malic, acid citric, pectine, taninuri, vitaminele A, B2, C, K, PP, minerale Ca, K, Fe, Mg, cu rol calmant pentru inima si normalizator al circulatiei mari si mici.

Extractul de Crataegus oxycantha (paducel) are actiune inotropa pozitiva si batmotropa pozitiva; creste aportul de sange la nivelul vaselor coronare si miocardice. Ajuta in stari de decompensare cardiaca congestiva, in special in faza initiala a insuficientei cardiace, insuficientei coronariene usoare a miocardului si in tulburari de ritm cardiac.

Cercetarile clinice recente au demonstrat eficienta preparatelor pe baza de paducel in ameliorarea functiei cardiovasculare, fara efecte colaterale, care a fost insotita de o scadere a simptomatologiei clinice (edeme periferice ale membrelor inferioare, dificultati respiratorii). Eficienta terapeutica a produsului se refera la actiunea vasodilatatoare periferica.

Extractul de Withania somnifera (Ashwagandha) este demn de mentionat pentru proprietatile sale: adaptogena, marirea randamentului fizic si mental, antiamnezica, imunostimulanta, antiagreganta a elementelor figurate ale sangelui, hipoglicemianta, normalizatoare a schimburilor electrolitice, calmanta, relaxanta.

Ashwaganda Rasayan Tab

Produsul Ashwaganda Rasayan Tab este un tonic general complet ce previne uzura fizica si psihica, inlaturand starile de oboseala, stres, anxietate sau depresie. Are un efect revigorant si regenerant, mentinand sanatatea sistemului imunitar si marind capacitatea de adaptare si rezistenta a organismului.

Incetineste procesul de imbatranire a organismului, ajutand la formarea de celule si tesuturi noi si sanatoase. Acest produs contine planta care se numeste Ashwagandha (Withania somnifera). Aceasta planta ajuta in mod eficient la restabilirea nivelului de energie a unei o persoane epuizate si, cu atat mai semnificativ, joaca un rol important in intarzierea procesului de imbatranire.

In termenii medicinei Ayurvedice, planta Ashwagandha este la fel de eficienta ca si "Rasayana" (o ramura a medicinei Ayurveda aparuta din dorinta unei vieti, fericite si plina de prosperitate. Obiectivul este fortificarea corpului si cresterea duratei si calitatii vietii).

Ashwaganda Rasayan Tab este un adaptogen, ajuta la suprimarea durerilor de orice tip, este un remediu anti-inflamatoriu, prin urmare, ajuta la reducerea umflaturilor si restabilirea alimentarii cu sange, altfel spus Ashwaganda poseda proprietati de vindecare si are efecte reale in vindecarea ranilor si leziunilor. Elibereaza stresul, ajuta la stimularea si regenerarea sistemului nervos.

Ashwaganda Rasayan Tab elimina senzatia de amorteala si de arsura la nivelul extremitatilor, ajuta la o mai buna circulatie a sangelui in creier ceea ce duce la marirea capacitatii de functionare a acestuia. Ashwaganda imbunatateste capacitatea mentala, ajuta memoria si puterea de concentrare mentala, creste rezistenta musculara, revitalizeaza organismul si reduce oboseala timpurie cauzata acumularea energiilor negative in organism.

Ashwaganda Rasayan Tab este un remediu puternic imunostimulant, care ajuta impotriva invaziei radicalilor liberi in organism datorita proprietatilor sale antioxidante ce duc la incetinirea procesului de imbatranire.

Plantele continute in Ashwaganda Rasayan Tab (Withania Somnifera, Chlorophytum arundinaceum si Asparagus recemosus) ajuta la ameliorarea hipertensiunii arteriale prin faptul ca ofera putere de a muschilor cardiaci si protejeaza sistemul cardiovascular.

Ashwaganda Rasayan Tab este un remediu excelent in cresterea rezistentei fizice fiind deosebit de util persoanelor care au efecte adverse dupa boli lungi sau operatii chirurgicale.