Fitoterapia stiintifica in terapiile complementare antitumorale

Introducere

In zilele noastre, cand oamenii isi doresc o viata sanatoasa prin intoarcerea la natura, fitoterapia reprezinta o solutie naturala pentru rezolvarea problemelor de sanatate. Interesul si increderea pacientilor in fitoterapie au crescut foarte mult.

In secolul XXI, persoanele afectate de cancer au sanse sporite de tratament, datorita dezvoltarii si aplicarii conceptului de medicina integrativa, recunoscuta in intreaga lume ca suma tuturor posibilitatilor de tratament disponibile intr-o astfel de situatie: chimioterapie, radioterapie, chirurgie si terapii complementare. Centrul de Consultanta Naturopata Energy Plus aplica intocmai acest principiu: pacientul, privit ca un intreg, trebuie sa beneficieze de toate posibilitatile de investigatie, iar tratamentele naturale trebuie sa fie administrate complementar celor alopate, in asocieri sigure si eficiente.

Centrul de Consultanta Naturopata Energy Plus este primul centru de acest tip din Romania, cu peste 10 ani de activitate si mii de pacienti din toata tara, multi dintre ei diagnosticati cu afectiuni oncologice. In cadrul unei consultante naturopate specialistii Centrulului Energy Plus evalueaza starea generala de sanatate, elaboreaza programe de terapie cu produse naturale premium, monitorizeaza evolutia starii de sanatate a pacientului si rezultatele obtinute in urma administrarii tratamentului si asigura in permanenta suport informational cu privire la produsele naturale recomandate.

In Centrul Energy Plus stabilirea unui protocol complex de terapie se bazeaza pe:
- cunoasterea diagnosticului si evaluarea temeinica a starii generale de sanatate a pacientului
- cunoasterea proceselor biologice complexe care stau la baza aparitiei, dezvoltarii si progresiei tumorilor
- folosirea unor produse naturale eficiente
- asocierea benefica si sigura a produselor naturale cu cele alopate pe
- baza studierii unei ample documentatii de profil.

Evaluarea starii de sanatate


Evaluarea starii globale de sanatate a pacientului este o etapa esentiala in elaborarea programului de tratament natural. Pofilul medical al pacientului se stabileste pe baza documentelor medicale, pe informatiile furnizate de acesta referitoare la simptome, tratamente in desfasurare, antecedente, atitudinea fata de boala, probleme sociale, mediul de lucru, regimul alimentar, increderea in tratamentele naturale, etc.

Cu alte cuvinte se respecta dorinta oricarui pacient de a fi analizat ca fiinta umana intreaga, in contextul lumii lui. Este foarte important ca pacientul sa inteleaga pe deplin starea de sanatate in care se afla, deoarece astfel va intelege necesitatea, beneficiile dar si responsabilitatea lui de a urma un tratament natural.Pentru evaluarea starii de sanatate in Centrul de Consultanta Naturopata Energy Plus sunt folosite si informatiile extrem de relevante obtinute prin testarea tip EIS (Sistemul de Electroscanare Interstitiala).

Electroscanarea interstitiala furnizeaza informatii privind starea functionala a diferitelor organe, riscurile statisice de aparitie a unor afectiuni digestive, genito-urinare, respiratorii, cardiovasculare, endocrine, imunologice, metabolice, neurologice, psihice, compozitia corporala, stresul oxidativ.

Produsele naturale recomandate

La baza schemelor de terapie complementara elaborate in cadrul Centrului de Consultanta Naturopata Energy Plus sunt folosite peste 120 de produse naturale, importate in Romania, in exclusivitate de compania Secom.Produsele naturale pe care le recomandam au potential terapeutic exceptional datorita urmatoarelor calitati:
- sunt 100% naturale, au formule unice si sunt administrate cu succes, de zeci de ani, in intreaga lume pe un numar mare de pacienti cu o gama larga de afectiuni
- contin extracte standardizate ale substantelor active, cu efecte benefice confirmate prin studii, analize si observatii clinice efectuate pe plan international asupra produselor respective
- au concentratii optime ale substantelor active ceea ce permite atingerea dozelor recomandate de literatura de specialitate prin administrarea unui numar minim de capsule/zi
- sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate si cu standarde calitative foartei, ceea ce le confera eficienta si siguranta maxima pentru organism
- firmele producatoare sunt recunoscute la nivel mondial si aplica in activitatea lor cele mai avansate cunostinte in domeniul biotehnologiilor, medicinei si nutritiei
- sunt avizate in Romania, conform legislatiei in vigoare.

Elaborarea programelor de tratament

Pe baza evaluarii starii de sanatate si a indicatiilor literaturii de specialitate consultantii Centrului Energy Plus fac alegerea, asocierea, dozarea si etapizarea administrarii produselor naturale necesare. Tratamentele sunt abordate secvential pe baza unor evaluari si reevaluari medicale complete ale fiecarui pacient. Nu exista retete standard.O anumita directie de terapie complementara necesita asocierea mai multor produse, iar aici intervine stiinta fitoterapeutului.

Terapiile naturale complementare elaborate in Centrul de Consultanta Naturopata Energy Plus sunt complexe, urmarind reducerea in acelasi timp a mai multor factori implicati in initierea, dezvoltarea si metastazarea tumorilor. Terapiile naturale complementare pot sa micsoreze toxicitatea (hepatica, cardio-vasculara, hematologica, imunitara, digestiva, etc.) tratamentelor alopate, ale chimio si radioterapiei si sa creasca eficienta acestora. Astfel este imbunatatita calitatea vietii pacientului si i se ofera o sansa in plus de supravietuire.

Determinarea celui mai bun mod de tratare a cancerului ramane extrem de controversat, chiar si printre oncologi. Pentru a ale un produs natural, trebuie sa stii exact ce asteptari ai de la acesta, mai precis ce directie de terapie trebuie sa urmezi si care sunt dozele bioactive necesare. In fitoterapie se lucreaza cu procente, grame, miligrame de substante active!

Cancerul este o boala complexa si determinata de multi factori, de aceea, directiile de tratament sunt multiple iar produsele naturale recomandate trebuie sa raspunda integral acestor cerinte. Terapia antitumorala se desfasoara pe circa 20 de directii, fiind necesare produse cu care sa realizeze aceste obiective terapeutice! De pilda, unele produse sunt constante in schema de tratament in functie de localizarea si stadiul tumorii sau de prezenta altor afectiuni (diabet, hepatite, afectiuni digestive, dezechilibre hormonale, etc.) altele au rol de corectie, in funcie de rezultatele analizelor de laborator, care evidentiaza modificarea anumitor parametri.

De cele mai multe ori bolnavul de cancer sufera de boli cronice asociate (hepatita, hipercolesterolemie, diabet, afectiuni cardiace, etc.) care influenteaza sau sunt influentate de orice alt tratament urmat.Un alt aspect foarte important este localizarea si tipul tumorii, care anticipeaza aparitia metastazelor pe anumite organe. De aici rezulta necesitatea administrarii preventive a unor produse care sa protejarea anumitor organe (ficat, oase, plamani, etc.).

Cand abordam un pacient, trebuie sa stabilim si sa avem la dispozitie produsele necesare pentru o strategie pe termen scurt si una pe termen lung. Strategia pe termen scurt este foarte importanta dar si greu de realizat, pentru ca pacientul vine la noi cu asteptari majore, intr-un moment in care este epuizat fizic, psihic si financiar. Toata lumea doreste rezultate rapide dar de multe ori, bolnavii nu pot urma intocmai tratamentul indicat din cauza starii precare in care se afla. Din pacate, in Romania, in foarte multe cazuri, se apeleaza la tratamentele naturale profesioniste dupa ce s-au epuizat posibilitatile de tratament alopat sau cand tratamentele naturale facute din auzite nu au dat rezultate!

Folosirea unor produse cu un continut foarte mic de substanta activa sau cu formule secrete care promit miracole i vindecari rapide, administrarea produselor pe criterii nestiintifice, reducerea tratamentului la un singur obiectiv terapeutic, adeseori nu cel mai important, sunt cateva greseli pe care le fac adesea persoanele diagnosticate cu o afectiune oncologica aflate sub un impact emotional foarte puternic. Asadar, le recomandam tuturor pacientilor sa se informeze si sa apeleze din timp la terapii complementare profesioniste care pot face diferenta!

Programarea pentru o consultanta naturopata la Centrul Energy Plus
Programarile se fac la Centrul Energy Plus
Adresa: str. Mircea Vulcanescu nr. 92, Bucuresti
Telefon: 021/316.43.92
Mobil: 0733.354.000
Email: [email protected]