Remedii la domiciliu pentru albirea dintilor

- Bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen - Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut pentru actiunea sa de albire a dintilor, fara sa deterioreze smaltul dentar. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea reclamelor pentru pastele de dinti subliniaza ca acestea contin bicarbonat de sodiu. Un remediu simplu este sa amestecati bicarbonatul de sodiu cu peroxidul de hidrogen si sa utilizati acest amestec, ca o pasta de dinti. Peroxidul de hidrogen actiuneaza ca un agent de albire si ajuta la descompunerea particulelor dintre dinti, permitand eliminarea acestora in urma clatirii.

Intr-o ceascuta, se adauga cateva picaturi de peroxid de hidrogen, apoi o lingura de bicarbonat de sodiu. Se amesteca pana se formeaza o pasta. Se adauga putina pasta de dinti si se freaca dintii cu blandete. Clati bine, cavitatea bucala, dupa splarea cu solutie. Spalati-va regulat pe dinti cu o pasta care sa contina fluor. Utilizati acest remediu o data pe saptamana si veti vedea ca dupa o luna, vor aparea rezultatele. Este iportant sa evitati utilizarea acestui remediu, zilnic, intrucat, datorita proprietatilor sale abrazive, bicarbonatul de sodiu ar putea afecta smaltul dentar.

- Apa - Clatirea gurii cu apa, de fiecare data dupa ce ati baut suc, cafea, ceai sau alta bautura aromatizata si colorata este unul din cele mai bune remedii pentru prevenirea colorarii dintilor. Daca va spalati cu pasta de dinti dupa fiecare masa, este o idee si mai buna, dar clatirea cu apa a gurii este excelenta, deoarece este mult mai convenabil de transportat si folosit apa, decat o periuta de dinti.