Aproape 4000 de persoane testate in acest weekend in Galeriile Real din toata tara, cu ocazia

3996 persoane si-au masurat in acest weekend tensiunea si indicele de masa corporala in Galeria Real, intr-un proiect realizat in parteneriat cu Sensiblu si Real Hypermarket, cu ocazia Zilei Inimii.

Dintre cei testati, 31% au hipertensiune si 28% sunt supraponderali sau obezi. Persoanele testate au primit fise individuale cu valorile aflate, dar si cu parametrii normali. Testarile s-au facut in Bucuresti si in marile orase ale tarii: Arad, Bacau, Craiova, Cluj, Deva, Baia Mare, Satu Mare, Targu Mures, Brasov, Oradea, Galati, Sibiu, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Constanta.

Conform statisticilor post-eveniment, in Tg Mures doar 4% din cei testati au probleme cu greutatea, aici inregistrandu-se cel mai bun procent din tara. Prin comparatie, in Bucuresti aproximativ 22% din cei testati au intrat in categoria supraponderal sau obez.

Ziua Inimii este un eveniment marcat international in ultima duminica din septembrie prin campanii de educare si testare a populatiei. Romania ocupa locul 3 in lume in ceea ce priveste decesul din cauza bolilor cardiovasculare, 62% dintre romani mor din cauza bolilor de inima.

Federatia Mondiala a Inimii recomanda in acest an o dieta sanatoasa, saraca in grasimi saturate si sare, dar bogata in fructe si legume.