Tratamentul racelii la copii (fara medicamente)

Generalitati

Cand vine vorba despre copii, parintii ar trebui sa fie precauti in ceea ce priveste administrarea medicamentelor deoarece acestea pot avea efecte nocive asupra organismului lor fragil si le pot pune sanatatea in pericol daca nu sunt administrate la recomandarea medicului pediatru. Raceala este o boala care poate fi tratata cu succes doar cu remedii naturiste, fara niciun medicament.

Virozele respiratorii sunt cauzate de virusuri si nu pot fi vindecate cu medeicamente insa o parte din simptomele neplacute ale virozelor poti fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor. In cazul racelii, exista o multime de metode alternative la fel de eficiente si fara efecte secundare nocive asupra copiilor.

Metode alternative:

Umiditatea aerului
Pentru copiii raciti se recomanda folosirea umidificatoarelor de aer sau faca bai de aburi pentru desfundarea nasului, dar si pentru hidratarea gatului iritat.

Solutia salina
In locul substantelor chimice din produsele farmaceutice pentru desfundarea nasului, se poate prepara o solutie salina din apa cu sare care are aceleasi rezultate, si nu pericliteaza sanatatea organismului. Preferabil este ca dupa inmuierea mucusului acesta sa fie extras cu un asiprator nazal. Folosirea batistelor sau servetelor irita pielea sensibila a copiilor si imprastie microbii.

Mierea
Mierea este unul dintre cele mai eficiente alimente in combaterea efectelor racelii la copii. Atat timp cat copiii au peste 1 an, parintii le pot da acest remediu naturist pentru calmarea durerilor in gat, dar si a tusei. Mierea, este un emolient eficient, care intareste in acelasi timp si sistemul imunitar al copilului.

Apa, supele, ceaiurile
Hidratarea este extrem de importanta in revenirea dupa o infectie virala astfel ca, ceaiurile, supele si apa sunt cele mai indicate bauturi insa acestea nu trebuie servite fierbinti, ci doar usor caldute.

Baile calde si compresele reci
Raceala se manifesta foarte rar cu febra. Dar daca se observa o crestere usoara a temperaturii corporale a copiilor, se pot incerca baile caldute sau compresele reci, in locul antipireticelor.