Plantele afrodisiace, tratamente naturiste pentru stimularea libidoului

Generalitati

Plantele afrodisiace sunt cele mai cunoscute si folosite tratamente naturiste pentru stimularea dorintei sexuale. Ele au si rolul de a trata disfunctii sexuale, de a spori fertilitatea, dar si de a revigora sau revitaliza organismul in vederea imbunatatirii starii de sanatate.

Exemple de plante afrodisiace

Ghimbirul - cresterea dorintei sexuale si revitalizarea organismului;

Damiana - stimularea libidoului, dar si sporirea fertilitatii;

Maca - cresterea impulsului sexual, sporirea fertilitatii, regenerarea si revitalizarea organismului, imbunatatirea functiilor erectile si cresterea spermatogenezei;

Yoshimbe - pe langa efectul de crestere a apetitului sexual, este considerata o planta utila in tratarea disfunctiilor sexuale (in special a disfunctiei erectile la barbati);

Guarana - tonic psihologic si stimulator al apetitului sexual;

Floarea pasiunii - stimuleaza libidoul si reda un tonus activ vietii sexuale;

Sculatoarea - imbunatatirea fertilitatii in cuplu prin stimularea dorintei sexuale;

Coltul babei - cresterea potentei sexuale atat a femeilor, cat si a barbatilor;

Muira Puama - pe langa efectul afrodisiac, planta ajuta barbatii care sufera de disfunctie erectila.

Exista mai multe plante cu efect afrodisiac, fiecare avand proprietati unice. Chiar daca unele dintre ele sunt folosite si pe post de condimente in mancare sau in ceaiuri ori bauturi, este important ca cei care recurg la ele in scop terapeutic sa se asigure ca nu risca efecte adverse ale consumului lor pe termen lung.

Exista plante afrodisiace care pot interactiona cu anumite tratamente medicamentoase, de aceea este bine sa se ceara un aviz medical inainte de a se apela la proprietatile lor.