Ai facut o obsesie pentru greutatea ta?

Generalitati

Indiferent ca esti femeie sau barbat, iti doresti cu siguranta sa ai o silueta perfecta, demna de toata admiratia. Din pacate insa, din acest punct pana la obsesia pentru greutatea "ideala" nu mai este decat un pas.

Semne ca ai dezvoltat o obsesie pentru silueta ta

Esti obsedat de cantar

Il ai in baie si te cantaresti in fiecare dimineata, uneori chiar si de doua ori pe zi?
Probabil esti nerabdator sa vezi mai repede rezultatele dietei pe care tocmai ai inceput sa o tii, insa cantarirea zilnica este un gest obsesiv.

Atunci cand tii o dieta, cea mai buna varianta este sa te cantaresti o data pe saptamana, iar in rest sa pui cantarul intr-un dulap, astfel incat tentatia sa fie diminuata.

Esti dispus sa faci orice pentru a slabi

Stiai ca sunt cure de slabire care implica consumul de apa cu ulei pentru a inhiba pofta de mancare? Stii ca sunt mii de oameni care au incercat aceasta metoda?
Daca si tu esti genul care ai face astfel de compromisuri, doar pentru a pierde cateva kilograme, in mod clar esti obsedat de greutatea ta.

Cauti in permanenta metode de slabit

Probabil stii deja ca cea mai buna si sanatoasa varianta prin care poti sa slabesti este respectarea unei diete personalizate, oferita de nutritionist. Totusi, daca din comoditate sau lipsa de incredere, preferi sa cauti in mod constant diverse diete, de cele mai multe ori, incercate de prietene sau luate din surse nesigure, este posibil sa fi dezvoltat o obsesie pentru greutatea ta.

Renunta la obsesia pentru greutate si pune sanatatea pe primul loc. Evita dietele draconice care implica infometare si urmeaza un regim de slabit care implica o alimentatie saraca in grasimi si calorii, portii mai mici si mult sport.