Delta Hospital este oficial primul Centru de Excelenta in Chirurgia Obezitatii din Romania

Delta Hospital este oficial primul si singurul spital din Romania acreditat ca Centru de Excelenta in Chirugia Bariatrica. Ceremonia a avut loc la Hamburg la inceputul lunii septembrie, in cadrul Congresului Mondial IFSO 2011.

Pentru prima data in Europa au fost evaluate spitalele in care sunt realizate operatii de obezitate, in acest program fiind incluse 60 de centre de profil , majoritatea din tarile occidentale. Dintre acestea, au obtinut mult ravnita certificare doar 14 centre, iar doua sunt situate in Europa de Est: Delta Hospital in Bucuresti si un spital din Moscova.

Am vrut si am si reusit sa realizam in Romania un centru de excelenta in chirurgia obezitatii. Este o reusita care ne bucura, o recunoastere internationala a unei experiente prioritare in Europa, o incununare a unor eforturi de peste 10 ani de a trata adecvat pacientii cu obezitate, o investitie importanta in aparatura, echipamente si sisteme adaptate pentru acestia. Chirurgia laparoscopica bariatrica impune un varf de performanta profesionala si tehnologica, iar Delta Hospital este cadrul adecvat in acest sens. a precizat Catalin Copaescu, Directorul Centrului de excelenta BariXL, Delta Hospital

In Romania, Centrul de Excelenta BariXL din cadrul Delta Hospital este primul si unicul centru de excelenta in tratamentul obezitatii si a bolilor metabolice, fiind acreditat de forurile specializate din Europa si Statele Unite ( IFSO-EC si SRC ICE). In cadrul spitalului, operatiile de obezitate sunt efectuate de o echipa de medici coordonata de directorul centrului, Dr Catalin Copaescu, singurul chirurg din Romania acreditat de forurile internationale pentru efectuarea operatiilor de obezitate. Acreditarea ca Centru de Excelenta in chirurgia bariatrica a inclus un proces complex de evaluare a Spitalului Delta precum si analiza atenta, prospectiva a evolutiei pacientilor tratati in Clinica. A contat deasemenea, larga experienta profesionala a echipei medicale multidisciplinare, care a tratat in ultimii 10 ani peste 2.500 de pacienti cu obezitate, operati de chirurgii centrului.

In Romania, exista circa 300.000 de pacienti obezi care ar trebui sa beneficieze de astfel de interventii. Dintre acestia, doar 4.500 s-au operat in ultimii 20 de ani, peste 2.500 apeland la echipa pe care o coordonez”, Catalin Copaescu, Directorul Centrului de excelenta BariXL, Delta Hospital.

Centrul de Excelenta BariXL, aflat in cadrul Delta Hospital si acreditat international, are ca obiectiv sa trateze modern obezitatea, in cadrul unui program bariatric realizat dupa cele mai inalte standarde globale in domeniu.
Centrul ofera pacientilor cu obezitate multiple optiuni terapeutice, organizeaza sistematic seminarii informative referitoare la chirurgia obezitatii si a bolilor metabolice si supune pacientii unor evaluari medicale complexe in cadrul departamentelor sale (Cardiologie, Gastroenterologie, Pneumologie, Endocrinologie, Boli Metabolice si Diabet Zaharat, Psihologie, etc).

In urma unei indicatii operatorii personalizate, pacientii beneficiaza de toate interventiile chirurgicale moderne adresate acestei patologii: bypass gastric, reducerea stomacului, inel gastric, diversie biliopancreatica sau plicatura gastrica precum si corectarea unor operatii efectuate anterior in alte spitale din tara si din strainatate. In Delta Hospital aceste operatii se realizeaza laparoscopic, asigurand pacientilor o vindecare si o recuperare postoperatorie mult mai rapida decat in cazul operatiilor deschise. Toti pacientii sunt monitorizati post-operator pentru mai multi ani, beneficiaza de un grup de sprijin - ASPO (Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Obezitate) precum si de colaborarea cu institutii bancare care ofera alternativa platii in rate pentru serviciile medicale.

Despre Delta Hospital

Delta Hospital este un spital ultramodern, finalizat in 2011 si care are o suprafata totala dedicata serviciilor medicale de circa 10.000 mp . Delta Hospital ofera o gama completa de servicii medicale necesare pacientilor, de la consultatii, analize, investigatii si diagnostic imagistic de ultima ora, pana la tratamente medicale si chirurgicale de top, acoperind toate domeniile patologiei medicale.

Delta Hospital se afla intr-o cladire pe cinci niveluri, construita special in acest scop. Spatiul are o structura gandita sa reziste la cutremure de gradul 9, dispune de trei case ale scarilor, trei ascensoare si de acces special al ambulantelor. Cladirea dispune de sisteme de climatizare, detectie si protectie contra incediilor, sisteme de supraveghere, alarma si paza si toate dotarile necesare sigurantei pacientilor. De asemenea, Delta Hospital dispune de retele de telefonie, intranet, televiziune si internet puse la dispozitia medicilor si pacientilor.
Mai multe detalii despre Delta Hospital gasiti pe site.

Despre IFSO-EC

IFSO-EC este filiala europeana a IFSO – Federatia Internationala pentru Chirurgia Obezitatii si Boli Metabolice –, federatie care include 40 de asociatii nationale de chirurgie bariatrica din intreaga lume.

IFSO a realizat o serie de reglementari privind selectia pacientilor suferinzi de obezitate, cerintele minime pentru chirurgii care opereaza astfel de pacienti si este dedicata crearii unui sistem de acreditare al chirurgilor si centrelor bariatrice din lume. Principalul obiectiv al IFSO este sa optimizeze tratamentul pacientilor care sufera de obezitate severa si tratamentul pacientilor care sufera de boli metabolice.

IFSO, controlat de un board format din cate 2 membri ai fiecarei asociatii in componenta sa, dispune de mai multe comisii, inclusiv de o Comisie de Acreditare, care sustine programele Centrelor de Excelenta din lume.
Mai multe detalii pe site.