Alegerea sutienului potrivit

Generalitati

Pe masura ce forma si marimea sanilor se modifica la fiecare variatie de greutate de cel putin 5 kilograme, femeile au tendinta sa-si evalueze masura bustului in mod eronat, conform unor date din trecut care nu mai sunt relevante in prezent. Alegerea sutienului potrivit devine astfel o sarcina dificila, impunandu-se cateva repere demne de urmat.

Potrivit expertului in lenjerie intima, Linda Becker, sutienul trebuie sa detina doua calitati de baza: sa se muleze perfect pe bust si sa asigure un confort sporit. Aceasta sustine ca aproape toate femeile nu isi cunosc adevarata masura sutienului, nu stiu ce inseamna cu adevarat confortul de care ar trebui sa se bucure purtandu-l.

Alegerea sutienului potrivit

Masura nepotrivita

Masura nepotrivita se poate identifica atunci cand sutienul se ridica nefiresc la spate sau bretelele au tendinta sa cada de pe umeri. In acest caz, banda este prea larga in comparatie cu circumferinta bustului.

Masura ideala

Confortul este cuvantul de ordine in alegerea unui sutien, asadar masura ideala este atunci cand banda sta fixata perfect pe trup, in conditiile in care sutienul este prins la capacitatea sa cea mai ampla.

Daca banda si bretelele intra in mod excesiv in piele iar functia respiratorie este usor inhibata, inseamna ca dimensiunea sutienului este prea mica.

Sustinerea sanilor mari

Femeile cu bust generos nu trebuie sa caute sustinere in bretele, care odata stramtate pot afecta nervii din zona umerilor. Efectul trebuie sa fie conferit de banda mai lata a sutienului, recomandata pentru sanii mari.

Uzura excesiva

Sutienul nu mai este folositor atunci cand cand elasticul sau prezinta imperfectiuni si denivelari, se largeste vizibil chiar daca este prins la ultimul carlig iar sarma a iesit din tesatura, materialul s-a gaurit si cupele sunt deja diforme.