Top 5 alimente care indeparteaza durerile

Generalitati

Ghimbirul, somonul, cafeaua, salvia sau uleiul de masline sunt cateva dintre ingredientele pe care natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Bogate in antioxidanti, acizi grasi omega 3 si compusi chimici naturali, aceste alimente lupta impotriva durerilor si previn imbatranirea prematura.

5 alimente care indeparteaza durerile

Ghimbir pentru dureri musculare

Ghimbirul este o radacinoasa ideala pentru inlaturarea durerilor stomacale si a racelilor. Este insa si un aliment cu puternice proprietati antiinflamatorii, care reduc durerile produse de artrita.

De asemenea, atenueaza si durerile musculare. Injectiile cu extract de ghimbir indeparteaza durerile de genunchi cauzate de artrita.

Somon pentru dureri abdominale

Somonul contine cantitati importante de acizi grasi omega 3. Acesti acizi lupta impotriva durerilor cauzate de artrita reumatoida. De asemenea, omega 3 are proprietati antiinflamatorii.

Consumul de somon ajuta si in cazul durerilor abdominale, cauzate de stres.

Cafea pentru dureri de cap

Studiile au aratat ca 200 de miligrame de cafea pe zi inlatura durerile de cap si migrenele severe. Este indicat insa sa nu abuzezi de acest remediu natural. Dependenta de cofeina duce la numeroase probeme de sanatate.

Salvie pentru dureri de gat

Ceaiul de salvie este indicat pentru tratarea durerilor de gat si a racelilor. Ceaiul de salvie poate fi folosit si sub forma de comprese. Acestea previn si trateaza inflamatiile.

Ulei de masline pentru migrene

Alimentele bogate in grasimi benefice precum avocado sau uleiul de masline ajuta la reducerea inflamatiilor. Uleiul de masline contine compusi chimici naturali asemanatori ibuprofenului. Acesti compusi inhiba durerile.

De asemenea, antioxidantii din uleiul de masline stimuleaza productia de colesterol bun, care este benefic pentru sistemul cardiovascular.