Protejeaza-ti copilul de poluare

Generalitati

Poluarea poate duce la boli neplacute cum ar fi conjunctivita, tusea persistenta, eriteme cutanate sau chiar la afectiuni grave cum ar fi bronsita si chiar astmul. In plus, copiii care sufera deja de aceste boli, pot ajunge la agravarea simptomelor tocmai din cauza gradului ridicat de poluare.

Bebelusii sunt cei mai expusi poluarii

Este absolut normal sa scoti bebelusul la plimbare si aceste iesiri ii sunt benefice, insa te-ai gandit vreodata ca bebelusul tau este puternic afectat deoarece el se afla in mod constant la acelasi nivel cu tevile de esapament ale autoturismelor? Astfel, el inhaleaza mai multe gaze, mai ales ca el inspira in mod corect, adica foarte adanc.

Totodata, copiii care se joaca si se agita in zone foarte aproapiate de strazi circulate sunt si ei expusi riscului de imbolnavire.

Cum sa protejezi copilul de poluare

Afara

Evita sa il scoti pe copil la plimbare la orele de varf, atunci cand toata lumea pleaca spre serviciu sau se intoarce spre case. Asadar, intervalul orar 8 - 10 si 16 - 19 este de evitat sub orice forma.

De asemenea, nu il plimba pe copil in aproapierea strazilor principale care sunt foarte aglomerate. Cel mai bine este sa il duci intr-un parc care are o zona verde foarte intinsa. Aici copilul este cat de cat protejat de aerul poluat prezent pe strazile oraselor.

In casa

Este absolut esential sa interzici fumatul in casa. Chiar daca se va fuma doar la bucatarie sau pe balcon, fumul va ajunge oricum in casa si astfel in plamanii copilului tau. De asemenea, aeriseste zilnic incaperile din casa, indiferent de anotimp. Iarna, in special, agentii patogeni sunt distrusi instant de temperaturile reci de afara.