Pasi esentiali pentru a ramane repede insarcinata

Generalitati

Dupa implinirea profesionala si cea afectiva, femeile incep sa resimta nevoia intemeierii unei familii. Cand ceasul biologic bate tot mai puternic, necesitatea aducerii pe lume a unui copil devine tot mai stringenta.

In intampinarea satisfacerii dorintei de a deveni mama, vin o serie de pasi esentiali recomandati de medici pentru a ramane insarcinata mai repede si pentru a concepe un bebelus sanatos.

Pasii esentiali pentru a ramane repede insarcinata

• Controlul pre-conceptie

Inainte de a incepe procesul de conceptie, este recomandata efectuarea unui control medical amanuntit. Se pot administra vitamine cu continut de acid folic, pentru a preveni eventualele malformatii.

• Cunoasterea ciclului menstrual

Simptomele ovulatiei sunt, in mare, secretii cervicale mai abundente si mai apoase si secretii vaginale mai gelatinoase.

Este utila cunoasterea ciclului menstrual si a zilelor cu cele mai mari grade de fertilitate: de pilda, femeile cu ciclul de 28 de zile vor ovula in jurul zilei a 14-a.

• Pozitiile sexuale

Pozitiile sexuale care determina scurgerea spermei in jos (in picioare sau in sezut) sunt de evitat. Pozitia misionarului favorizeaza propulsarea spermei in cervix.

• Repausul dupa sex

Imediat dupa ejaculare, femeile sunt sfatuite sa stea in repaus, intinse pe pat, vreme de 10-15 minute. Mersul poate indeparta sperma de ovul, din pricina miscarii si a pozitiei verticale.

• Sexul moderat

Actul sexual efectuat in exces scade sansele de reproducere, intrucat ejacularile repetate scad concentratia spermei.

• Eliminarea stresului

Stresul afecteaza ovulatia femeii, astfel ca sunt recomandate tehnici de relaxare precum acupunctura sau lectura. Barbatii sunt si ei influentati negativ de stres, din prisma potentei si a libidoului.

• Stil de viata sanatos

Sansele de a concepe un copil cresc direct proportional cu stilul de viata sanatos. Alimentatia echilibrata, miscarea si renuntarea la tigari imbunatatesc fertilitatea si asigura fatului un mediu propice de dezvoltare.