Aplicatiile mobile dau startul unei adevarate revolutii in asistenta medicala

Printre cele mai recente aplicatii mobile de la GE se numara aplicatii pentru urmarirea evolutiei unei sarcini - I’m Expecting, a regimului alimentar - My Diet Diary , urmarirea tiparelor de somn - „Sleep on It”, a dispozitiei - „Moody Me” si pentru scurte sugestii pentru o viata sanatoasa - „Morsel”.

Cresterea rapida a numarului de aplicatii mobile disponibile pentru orice domeniu – de la stiri la cumparaturi – contribuie si la imbunatatirea modului in care oamenii isi gestioneaza starea de sanatate. insa aceste informatii, care la prima vedere ar putea fi considerate drept date de nisa— masori o calorie ici si o scurta alergare colo — formeaza de fapt prima linie a revolutiei digitale in asistenta medicala.

GE, in parteneriat cu grupul tehnologic MedHelp, a pus la dispozitie un grup de aplicatii gratuite care nu doar ajuta utilizatorii sa isi inteleaga mai bine starea de sanatate si propriile obiceiuri, ci contribuie si la imbunatatirea ingrijirilor medicale de care beneficiaza acestia. Aplicatiile ca atare sunt usor de folosit si toate se bazeaza pe urmarirea activitatilor proprii derulate de-a lungul intregii zile — ce mancati, cum dormiti, in ce dispozitie sunteti, cum evolueaza sarcina si cum va simtiti, in general. Aplicatiile pastreaza o evidenta a tuturor informatiilor pe care le introduceti si va permite astfel sa observati anumite tipare. Dar informatiile pe care le stocati pot fi impartasite si medicului dvs., care le poate folosi pentru a va oferi ingrijiri mai bune, personalizate.

Conform expertilor in asistenta medicala, greselile facute in timpul ingrijirilor acordate se datoreaza deseori lipsei unor informatii exacte. De exemplu, un pacient supraponderal cu hipertensiune si diabet are la dispozitie 15-20 de minute in care poate discuta cu doctorul sau, care il intreaba, „Ce regim alimentar urmezi?”. Pacientul, daca nu este o exceptie fata de majoritatea oamenilor, va da un raspuns de genul „Variat” — aceasta fiind una dintre numeroasele neintelegeri dintre pacient si doctor , se arata intr-un studiu realizat recent de GE.

Dar daca pacientul a folosit o aplicatie precum My Diet Diary, doctorul poate analiza continutul aplicatiei si il poate integra in fisa medicala a pacientului, descriind o imagine completa a tot ceea ce a mancat pacientul din momentul in care a inceput sa foloseasca aplicatia. Este mult mai util pentru evaluarea eventualelor nevoi de tratament ale unui pacient decat raspunsul standard, de genul „Am un regim alimentar variat, domnule doctor.” In acelasi fel, in cazul pacientilor care au nevoie de ajutor pentru tratarea tulburarilor de dispozitie sau depresie, un jurnal detaliat al starilor prin care a trecut pacientul pe durata unei zile intregi poate fi extrem de util medicului care administreaza tratamentul unui pacient.

Interesul manifestat fata de aceste aplicatii este evident, fiind incurajat de schimbarile aparute in asistenta medicala in general,” a declarat John de Souza, Presedinte si CEO al MedHelp. „Medicii sunt martori intrarii unui numar tot mai mare de persoane in sistemul medical si costurile asistentei medicale sunt in crestere, ceea ce inseamna o reducere a timpului alocat de medic pacientului. Prin urmare, pacientului ii revine tot mai mult sarcina de a se pregati pentru vizita la doctor. In ziua de azi trebuie sa te asiguri ca esti bine pregatit atunci cand faci o vizita la doctor.

Chiar si folosirea de scurta durata – sa zicem, doua saptamani – a uneia dintre aceste aplicatii de catre pacient poate fi foarte utila, subliniaza De Souza. „Chiar si o scurta utilizare ofera un punct de referinta foarte bun care se dovedeste a fi deosebit de util. Poti arata jurnalul alimentar unui nutritionist sau unui medic, care pot identifica tendinte extrem de utile.

Bineinteles, un element esential utilitatii aplicatiilor este si faptul ca pot fi folosite impreuna, pentru a se completa si eficientiza reciproc. De exemplu, in cazul unei femei, daca folosesti My Diet Diary si ramai insarcinata, poti integra si aplicatia I’m Expecting pentru a consemna atat obiceiurile alimentare, cat si starea de sanatate din fiecare trimestru. si conform programatorilor, noua generatie a acestor aplicatii va putea fi nu doar revizuita de un medic sau luata drept valoare de referinta, ci intr-o buna zi va fi conectata la fisa medicala electronica proprie, ceea ce ar permite o valorificare chiar mai buna a ceea ce poate parea doar informatie „uzuala”.

Despre GE

GE (NYSE: GE) este o companie diversificata de infrastructura si servicii financiare, creata pentru a raspunde celor mai stringente probleme la nivel mondial. De la aviatica si productia de energie la servicii financiare, solutii medicale, petrol si gaze si cai ferate, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei.