Mierea de manuka, mierea vindecatoare

Istorie si legenda

In vremurile stravechi, mierea era folosita nu numai ca indulcitor natural, dar si ca substanta vindecatoare. Picturile din epoca de piatra demonstreaza ca omul foloseste mierea de cel putin 8000 de ani. Inca de acum 2000 de ani, era folosita pentru a trata ranile infectate, cu mult inainte sa se descopere ca bacteriile sunt cauza infectiilor. Mierea a fost folosita de veacuri pentru ingrijirea pielii. Era mentionata in scrierile din tablitele sumeriene si babiloniene si in papirusurile egiptene.

De fapt, istoria indica faptul ca frumusetile antice, precum Cleopatra, aplicau cu regularitate un amestec de miere si lapte pe fata, pentru a pastra aspectul tanar, radios si neted al pielii. Hipocrate amesteca mierea cu ierburi, cu seminte si alte plante locale, in retetele vindecatoare. Dioscoride, medicul grec, a calatorit mult pe tot cuprinsul imperiilor grec si roman, cautand substante medicinale si folosea mierea in scopuri diverse: ca laxativ, ca tratament pentru afectiunile de stomac, pentru tuse si dureri de gat, pentru vindecarea ranilor si pentru infectii oculare. Aristotel scria ca mierea deschisa la culoare era un bun remediu pentru durerile de ochi si pentru rani. Mierii ii sunt atribuite numeroase proprietati curative ce stau la baza tratamentelor medicale traditionale practicate in intreaga lume in zilele noastre.

Mierea de manuka, cunoscuta si sub denumirea de „miere vindecatoare”, este produsa in stupi liberi, de albinele care culeg nectarul din florile arborelui manuka (Leptospermum Scoparium). Acesta creste in special in regiunea East Cape din North Island, Noua Zeelanda. Mierea de manuka este unul dintre putinele soiuri de miere aprobate pentru uz terapeutic. Populatia Maori (populatia autohtona din Noua Zeelanda) era o mare sustinatoare a folosirii plantelor locale pentru hrana si pentru combaterea multor boli care le afectau comunitatile. In cultura tribala straveche, cunoasterea plantelor medicinale era detinuta exclusiv de Tohunga (doctor Maori), in zilele noastre insa, cunostintele se transmit din generatie in generatie de catre batranii triburilor, astfel incat se continua folosirea acestor remedii traditionale.

Are proprietati speciale de vindecare

Arborele manuka este important in medicina populara traditionala Maori de veacuri intregi si este recunoscut ca planta cu proprietati speciale de vindecare. Infuziile cu frunze de manuka sunt folosite ca ceaiuri aromate pentru tratarea febrei, racelii si ca diuretic. Preparatele facute din coaja arborelui manuka sunt considerate sedative, iar frunzele strivite sunt folosite pentru a produce un ulei antiseptic; fiertura din coaja este folosita pentru gargara si pentru spalarea ochilor, in cazul durerilor de ochi; crusta semintei de manuka este folosita uneori pentru pansarea ranilor. Mierea de manuka are culoare bruna, aroma distincta, puternica si miros caracteristic, de planta lemnoasa.

Mierea de manuka este unul dintre putinele soiuri de miere aprobate pentru uz terapeutic

Datorita proprietatilor ei remarcabile, mierea de manuka este un ingredient puternic si eficient al produselor de ingrijire a pielii; vindeca, reface si hidrateaza pielea uscata, crapata si deteriorata, intensificand regenerarea naturala a celulelor si imbunatatindu-i tonusul, dandu-i un aspect mai tanar si mai moale. De asemenea, mierea de manuka hraneste si revitalizeaza scalpul si ajuta la mentinerea aspectului sanatos al parului.

Mierea de manuka in ingrijirea corpului

Proprietati benefice manuka

Puternicele proprietati benefice ale mierii de manuka provin din substantele naturale antibacteriene puternice si din continutul mineral ridicat. Desi orice miere are o anumita actiune antibacteriana, datorita activitatii peroxidului de hidrogen, mierea de manuka are o actiune exceptional de ridicata si un component antibacterian suplimentar, identificat ca Factor unic de manuka. Acest component activ nu se regaseste in toata mierea manuka, ci numai intr-o mica proportie din mierea manuka de cea mai buna calitate. Prezenta acestei activitati este detectata prin teste de laborator concepute initial la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda.

Valoarea activitatii factorului unic de manuka indica puterea antibacteriana a mierii. Spre deosebire de mierea obisnuita, proprietatile vindecatoare ale mierii de manuka sunt stabile si nu isi pierd eficacitatea atunci cand sunt expuse la anumite conditii, cum ar fi caldura, lumina sau diluarea in lichide. Proprietatile vindecatoare sunt atat de puternice incat oamenii de stiinta considera ca este mai eficienta in tratarea anumitor probleme decat multe solutii ale medicinei moderne. S-a constatat ca mierea de manuka este valoroasa pentru tratarea ranilor,arsurilor, acneei, cicatricelor, intepaturilor de insecte si ridurilor.
In ultimii ani mierea de manuka este des folosita in pansamentele medicale de catre autoritatile de sanatate din toata lumea.

Datorita proprietatilor ei impresionante de vindecare a pielii, mierea de manuka este folosita pe scara larga ca ingredient functional in produsele de ingrijire. Multe studii au identificat beneficiile aplicarii mierii de manuka pe piele. Proprietatile ei antibacteriene ajuta la vindecarea ranilor, si calitatile ei antioxidante si nutritive sunt folosite pentru a hrani, a hidrata si a repara pielea. Aceste proprietati antioxidante naturale ajuta la protejarea pielii impotriva daunelor produse de soare, care sunt considerate a fi una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature, si sprijina capacitatea acesteia de reintinerire. Mierea de manuka are un efect puternic de hidratare, catifelare si hranire si face pielea mai neteda, hidratata si proaspata, imbunatatindu-i textura, luminozitatea si supletea.
Calmeaza, reface si repara pielea uscata, iritata si deteriorata; reface starea naturala a parului, penetrand firele de par, pentru a le hrani si a le regenera. Mierea de manuka are capacitatea de a absorbi impuritatile din piele, ceea ce o face o substanta ideala de curatare, potrivita pentru problemele cauzate de acnee.

... calmeaza, reface si repara pielea uscata,iritata si deteriorata ...

Mierea de manuka este deosebit de eficienta in asigurarea unei bariere hidrice, care permite regenerarea celulelor pielii, ceea ce imbunatateste procesul de vindecare si reduce cicatricele. Se considera ca stimuleaza formarea de noi vase capilare si furnizeaza substante nutritive, cum ar fi aminoacizii, vitaminele, mineralele si glucidele necesare pentru reinnoirea sanatoasa a tesuturilor, ajutand cresterea fibroblastelor si producerea de colagen si elastina. Mierea de manuka ajuta la reducerea aparitiei ridurilor si imbunatateste elasticitatea cutanata, conferind un tonus mai bun pielii. In plus, pH-ul mierii ajuta la crearea si mentinerea conditiilor optime pentru activitatea fibroblastelor; vascozitatea ei asigura o bariera protectoare care previne infectarea ranilor; actiunea antiinflamatoare naturala a mierii de manuka poate reduce tumefierea si poate atenua durerile.

Gama de ingrijre cu miere de manuka Dr. Organic este o gama exclusiva de produse naturale de ingrijire corporala, menite sa ajute la pastrarea sanatatii, hidratarii si aspectului tanar al pielii; hranesc si regenereaza parul, cu ajutorul proprietatilor active excelente ale mierii de manuka. Mierea de manuka organica are o multitudine de proprietati de hidratare si de reparare a pielii; are efect de intinerire a pielii uscate si mature, ajuta la diminuarea aparitiei liniilor fine; restabileste nivelul natural de hidratare a corpului si ajuta la regenerare, stimuland producerea de colagen, prin care reda pielii un aspect mai catifelat, mai ferm si mai tanar.
Reface starea naturala a parului, penetrand firele de par, hranind, fortificand parul tern, uscat si deteriorat, pe care il mentine lucios si moale. Toate produsele Dr. Organic folosesc doar cele mai fine materii prime naturale si organice. Provenite din intrega lume, toate ingredientele sunt testate individual, cu rigurozitate, pentru a asigura conformitatea cu principiile noastre stricte de calitate. Prin folosirea celor mai noi metode stiintifice de extragere, Dr. Organic se asigura ca sunt retinuti toti compusii activi, pentru a crea produse care sunt intr-adevar functionale. Produsele Dr. Organic nu sunt testate pe animale si nu contin substante chimice dure, ingrediente animale, ingrediente modificate genetic, uleiuri minerale sau parabeni.

Informatii privind produsele cu miere de manuka

manuka

Organic Manuka Honey Hand and Nail Cream
(crema pentru maini si unghii):
Crema intens antioxidanta si protectoare cu miere de manuka organica, Aloe Vera, ulei de masline, propolis, ulei de floarea-soarelui si vitamina E, care calmeaza si ajuta mainile uscate sau asprite. Calitatile vindecatoare si hidratante ale acestor ingrediente active readuc finetea si netezimea mainilor. Aceasta crema exceptionala adera pe unghii si patrunde in piele, asigurand elasticitatea si hidratarea cuticulelor si imbunatatind in mare masura aspectul mainilor.

Organic Manuka Honey Foot and Heel Cream
(crema pentru picioare si calcaie):
Un amestec de miere de manuka organica, Aloe Vera, ulei de masline, propolis, ulei de floarea-soarelui, vitamina E si zinc conceput pentru a calma, hidrata, ingriji, odoriza si repara in mod armonios picioarele aspre, uscate si calcaiele crapate. Este o crema cu actiune profunda, non-grasa, reparatoare, care hidrateaza intens si asigura substantele nutritive pentru picioare, mentinandu-le intr-o forma perfecta.

Organic Manuka Honey Skin Lotion
(lotiune de corp):
Lotiune puternic reparatoare, pe baza de miere de manuka organica, amestecata cu Aloe Vera, unt de cacao, unt de shea, ulei de masline, ulei de fl oarea-soarelui, muschi irlandez, vitaminele A si E. Lotiune reparatoare si hidratanta, bine absorbabila, potrivita pentru aplicare pe tot corpul; reechilibreaza nivelul natural de hidratare si activeaza instantaneu structura celulara epidermica, facand pielea mai sanatoasa, mai catifelata si mai ferma.

Organic Manuka Honey Body Butter
(unt de corp):
Unt natural onctuos, profund hidratant si reparator, contine un amestec delicat de miere de manuka organica, Aloe Vera, unt de shea, ulei de jojoba, ulei de floarea-soarelui si vitamina E. Acest unt cu textura usoara, care este rapid absorbit, reface si hraneste suprafetele uscate ale pielii; reda aspectul catifelat, atragand si retinand hidratarea si ii asigura un aspect suplu, mai fin, mai ferm si mai tanar.
Ajuta la imbunatatirea elasticitatii si confera un tonus mai bun si o stralucire neteda, naturala.

Organic Manuka Honey Deodorant:
Deodorant antibacterian cu bila, contine o crema lichida ce ofera o serie de beneficii pentru piele. Formula este obtinuta din miere de manuka organica certificata, amestecata cu Aloe Vera, ulei de floarea-soarelui, lichen de piatra si muschi irlandez si vitamina E, bactericide chimice neiritante.
Acest deodorant natural asigura protectie si prospetime pe durata intregii zile, ajuta regenerarea si mentine finetea pielii, fiind ideal pentru utilizare zilnica.

Organic Manuka Honey Soap
(sapun solid):
Sapun solid vegetal, calmant, pe baza de miere de manuka organica.
Este un sapun bland, care contine toate calitatile regeneratoare si reparatoare ale mierii de manuka. In afara de proprietatile de insanatosire si vindecare, mierea de manuka este si un agent de curatare deosebit de eficient si un hidratant natural, care ajuta pielea sa retina apa.

Organic Manuka Honey Body Wash
(gel de dus):
Gel de dus bland, revitalizant, pe baza de miere de manuka organica si Aloe Vera, ideal pentru toate problemele pielii. Asigurand o actiune profunda de curatare, acest produs indeparteaza eficient impuritatile, facand pielea moale si curata. Mierea de manuka are efect hidratant, calmeaza si ingrijeste pielea iritata si uscata, rezultatul fiind o piele mai neteda si cu un aspect mai sanatos pe durata intregii zile.

Organic Manuka Honey Shampoo
(sampon):
sampon reparator si protector, cu o formula ce contine miere de manuka organica si Aloe Vera. Acest sampon bogat si hidratant patrunde in firele de par si le restabileste flexibilitatea, reparand, calmand si hranind radacinile si scalpul si dand un luciu sanatos parului, pe care il lasa moale, matasos, regenerat si foarte usor de aranjat. Este potrivit pentru folosire frecventa pentru cele mai multe tipuri de par.

Organic Manuka Honey Conditioner
(balsam pentru par):
Balsam calmant, potrivit pentru toate tipurile de par, cu o formula ce contine miere de manuka organica, Aloe Vera, unt de shea, proteine din lapte hidrolizate, pantenol, ulei de floarea-soarelui si vitamina E. Un balsam grozav, eficient, care hraneste si hidrateaza scalpul; reface starea naturala a parului, imbracand si patrunzand in fibra de cheratina celulara externa a fiecarui folicul, permitand extractelor organice bioactive sa restabileasca instantaneu sanatatea parului.

Organic Manuka Honey Lip Balm
(balsam pentru buze):
Balsam pentru buze natural, hidratant, care foloseste proprietatile reparatoare unice ale mierii de manuka organice pentru a obtine o formula minunata, perfecta pentru buzele uscate si crapate. Adaosul de unt de shea, propolis, ceara de albine si vitamina E hidratante si hranitoare ajuta la repararea, hidratarea si protejarea buzelor expuse la vremea umeda si rece. Balsamul de buze regenerator Dr. Organic asigura si un factor de protectie SPF 15 impotriva razelor UVA si UVB daunatoare.

Organic Manuka Honey Face Scrub
(exfoliant facial):
Un scrub facial fabulos care curata si exfoliaza, indepartand celulele moarte si impuritatile, in timp ce reintinereste si protejeaza pielea. Formula maximizeaza beneficiile mierii de manuka organica, Aloei Vera, uleiului de migdale dulci, uleiului de avocado, uleiului de seminte de struguri, cerii de albine si pumicei. O explozie de sanatate care imbunataseste aspectul pielii, reinoirea celulara si microcirculatia, lasand pielea purificata, catifelata si luminoasa, cu pori vizibil diminuati.

Organic Manuka Honey Face Mask
(masca faciala):
Masca faciala de curatare, pe baza de miere de manuka organica, imbogatita cu Aloe Vera, caolin, unt de shea, unt de cacao si vitamina E. Este o masca ce curata porii, cu o formula care absoarbe excesul de sebum de la suprafata. Hidrateaza si ingrijeste pielea, lasand-o moale si profund curata. Netezeste pielea, prin efectul sau puternic tonifiant; o face mai radianta si mai ingrijita. Acesti factori se combina pentru a spori starea de bine, prospetimea, pentru a imbunatati textura si elasticitatea pielii.

Organic Manuka Honey Cuticle & Nail Solution
(solutie pentru cuticule si unghii):
Un ser exceptional pentru ingrijirea mainilor, deosebit de eficient in indepartarea cuticulelor uscate. Printre ingrediente se numara mierea de manuka organica, uleiul de masline, uleiul de jojoba, untul de cacao, untul de shea, uleiul din seminte de floarea-soarelui, uleiul din arbore de ceai si vitamina E. Ingrijeste, repara si hidrateaza pielea din jurul unghiilor si cuticulele; previne uscarea, stimuleaza cresterea si intarirea unghiilor, confera o stralucire sanatoasa, combatand craparea si ruperea acestora.