Laptisorul de matca, fantana de tinerete a naturii

Istorie si legenda

Laptisorul de matca este binecunoscut de-a lungul istoriei drept fantana mistica a tineretii. Laptisorul de matca este hrana exclusiva si unica a reginei albinelor, de care albinele lucratoare pot beneficia numai in primele lor zile de existenta, ca larve. Drept rezultat al acestei nutritii speciale, reginele difera de albinele lucratoare sub mai multe aspecte: reginele sunt aproximativ de doua ori mai mari, depun aproximativ 2000 de oua pe zi (albinele femele lucratoare fiind nefertile) si traiesc pana la 5 sau 8 ani (de aproximativ 40 de ori mai mult decat albinele lucratoare).

Aceste proprietati extraordinare au facut ca laptisorul de matca sa capete reputatia de elixir al tineretii. Popoarele antice au observat benefi ciile aproape miraculoase ale laptisorului de matca in cadrul stupului si foloseau cu regularitate laptisorul de matca pentru hrana si in scopuri terapeutice. Era folosit pe scara larga pentru incetinirea procesului de imbatranire si ca un aport de energie cu totul natural. Recent stiinta moderna a inceput sa dezvaluie misterul istoric din spatele acestei substante uimitoare, ca sursa de sanatate si longevitate.

Se stie ca egiptenii, faimosi pentru secretele lor de frumusete, foloseau laptisorul de matca in tratamentele lor de ingrijire a pielii, pentru a imbunatati vitalitatea si aspectul si pentru a-si mentine pielea hidratata si protejata, chiar si in cele mai aspre conditii din desert. Se credea ca laptisorul de matca mentine trupul faraonului tanar si frumos chiar si in lumea de dincolo si au ajuns chiar sa aseze laptisorul de matca langa trupul lui, impreuna cu cele mai pretioase obiecte de aur si bijuterii regale.

Acest elixir era folosit in mod obisnuit pentru mumificarea membrilor familiei regale si a elitei politice. Legenda spune ca laptisorul de matca era secretul tineretii eterne a reginei Cleopatra; slujnicele acesteia erau legate prin juramant sa pastreze secretul reginei legendare a Egiptului, care a sedus cei mai puternici barbati din lumea antica. Daca ar fi indraznit sa divulge secretele reginei, ar fi fost pedepsite sever sau chiar executate.

Laptisorul de matca era recomandat in medicina naturala si ca emolient, ca substanta hidratanta si hranitoare, in scopuri cosmetice
laptisor de matca
Grecii antici numeau laptisorul de matca „sursa tineretii vesnice” sau „simbol al vietii” si il foloseau precum ambrozia, hrana zeilor, pentru a-si imbunatati si prelungi durata vietii. Laptisorul de matca era recomandat des in medicina naturala si ca emolient, ca substanta hidratanta si hranitoare, in scopuri cosmetice. Potrivit lui Hipocrate, laptisorul de matca este „un medicament virtuos, cu puterea de a prelungi viata”; Aristotel il recomanda impotriva bolilor de piele.

In mitologia Romei antice, Jupiter a transformat-o pe Melissa, o fata de o frumusete rapitoare, in albina, ca sa poata produce substanta vindecatoare miraculoasa. Romanii o numeau „sucul dulce al vietii” si popoarele din China si Persia antica recunosteau proprietatile neegalate antiimbatranire si hranitoare ale laptisorului de matca. Pana in prezent, in multe culturi, acest secret stravechi este transmis in continuare din generatie in generatie.

Rezultatul direct al acestor proprietati este acela ca laptisorul de matca poate fi folosit cu succes in produsele de ingrijire a pielii, pentru tratarea ridurilor si pentru a ajuta la combaterea procesului de imbatranire. De asemenea, este folosit pentru a ajuta vindecarea, refacerea si hidratarea pielii uscate, mature si deteriorate. Intensifica procesul de refacere naturala a celulelor, imbunatatind tonusul si creand o piele cu un aspect mai tanar si mai moale. Hraneste si revitalizeaza scalpul, mentinand parul sanatos si imbunatatindu-i cresterea.

Laptisorul de matca in ingrijirea corpului

ingrijireProprietati benefice
Laptisorul de matca este o secretie alb-laptoasa a glandelor mandibulare ale albinelor lucratoare din specia Apis mellifera L. Este folosit pentru a stimula cresterea si dezvoltarea reginei albinelor si a larvelor. Folosirea laptisorului de matca pentru piele are multe beneficii, atat in cadrul regimului zilnic de infrumusetare si ingrijire, cat si in scopul de a grabi vindecarea diverselor probleme ale pielii. Are proprietati hidratante, hranitoare, de intinerire, calmante si vindecatoare, datorita compozitiei sale bogate si pretioase. Laptisorul de matca este o substanta naturala, care contine diverse substante nutritive, hormoni de plante si vitamine esentiale corpului. Principalele componente ale laptisorului de matca sunt zaharurile, proteinele si lipidele.

Laptisorul de matca furnizeaza aminoacizi esentiali, care sunt ingredientele de baza ale colagenului. Colagenul este indispensabil pentru mentinerea fermitatii pielii, sustinand tesutul conjunctiv al acesteia. O echipa de oameni de stiinta japonezi a descoperit ca laptisorul de matca poate ajuta la sintetizarea de colagen nou din fi broblastele pielii. Datorita capacitatii de a ajuta repararea tesuturilor, se considera ca laptisorul de matca contribuie la incetinirea procesului de imbatranire imbunatatind refacerea, textura si tonusul pielii, intinzand liniile fine si reducand aparitia ridurilor. Ajuta la pastrarea hidratarii si intareste capacitatea pielii de a retine apa, imbunatatindu-i astfel aspectul general, facand-o moale, supla si neteda. S-a demonstrat ca acizii nucleici prezenti in laptisorul de matca au un impact semnificativ asupra ridurilor, sustinand aspectul tanar si sanatos al pielii.

Abundenta de vitamine si minerale continute in laptisorul de matca hraneste si revitalizeaza pielea, facandu-l un component ideal pentru produsele cosmetice si de ingrijire a pielii. Include multe oligominerale, cum ar fi sulf, zinc, mangan si fier, care sunt esentiale pentru frumusetea pielii, ajutand regenerarea celulelor si a tesuturilor si imbunatatind producerea de colagen. Laptisorul de matca contine numeroase vitamine excelente pentru piele, inclusiv toate vitaminele grupei B si, in special, acidul pantotenic (B5), care este deosebit de benefic pentru a stimula cresterea parului. De asemenea, este o sursa de acizi grasi esentiali hranitori si de hidroxi-acizi grasi, cum ar fi acidul trans-10-hidroxi-delta-2-decenic (DHA), cunoscuti pentru protejarea pielii impotriva deshidratarii.

Se considera ca laptisorul de matca contribuie la incetinirea procesului de imbatranire, imbunatatind reinnoirea, textura si tonusul pielii, netezind liniile fine si reducand aparitia ridurilor.
ingrijire_laptisor
In afara de beneficiile binecunoscute aduse frumusetii, laptisorul de matca are si proprietati uimitoare de protejare si vindecare a dermei si s-a descoperit ca are o puternica actiune antibacteriana naturala. Unii cercetatori sustin ca laptisorul de matca ajuta la combaterea dezvoltarii bacteriilor care pot cauza diverse probleme ale pielii. Studiile clinice au constatat ca laptisorul de matca este eficient in tratarea si atenuarea unei mari diversitati de eruptii si afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, dermatite si eriteme, dar si in accelerarea procesului de vindecare a arsurilor, taieturilor, zgarieturilor si infectiilor, datorita actiunii lui antiinflamatoare si antioxidante.

Gama de ingrijire cu laptisor de matca este o gama exclusiva si completa de produse naturale de ingrijire corporala, menite sa ajute la mentinerea sanatatii, tineretii si la refacerea pielii; sa regenereze si sa hraneasca parul, cu ajutorul proprietatilor active exceptionale ale laptisorului de matca. Laptisorul de matca organic are o multitudine de proprietati de hranire, revitalizare si refacere a epidermei; are efect de intinerire asupra pielii foarte uscate si mature si ajuta la reducerea la minimum a aparitiei ridurilor; restabileste nivelul natural de hidratare a corpului si contribuie la regenerarea pielii, ajutand producerea de colagen si conferindu-i un aspect mai moale, mai neted si mai tanar. Reface starea naturala a parului, patrunzand in fi brele capilare pentru a hrani si intari parul tern, uscat si deteriorat.

Dr. Organic foloseste doar cele mai fine materii prime naturale si organice. Provenite din intreaga lume, toate ingredientele sunt testate individual, cu rigurozitate, pentru a asigura conformitatea cu principiile noastre stricte de calitate. Combinate cu cele mai noi metode stiintifice de extragere, produsele Dr. Organic sunt astfel concepute incat sa asigure retinerea tuturor compusilor activi, pentru a crea produse care sunt intr-adevar functionale. Produsele Dr. Organic nu sunt testate pe animale si nu contin substante chimice dure, ingrediente animale, ingrediente modificate genetic, uleiuri minerale sau parabeni.

Informatii privind produsele cu laptisor de matca

dr.organic

Organic Royal Jelly Day Cream (crema de zi):
Crema hranitoare, pe baza de laptisor de matca organic, imbogatita cu Aloe Vera, unt de shea, ulei de argan, ulei de avocado, trifoi rosu, iarba neagra, muschi irlandez, propolis, miere, vitamina C, vitamina E plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. Excelent hidratant pentru pielea obosita sau stresata, ajuta la redobandirea elasticitatii si totodata combate radicalii liberi. Produsul ajuta semnificativ la imbunatatirea aspectului pielii imbatranite, facand-o sa arate mai radianta, mai luminoasa si mai tanara.

Eye Serum (ser de contur pentru ochi):
Un complex antiimbatranire epigenetic revolutionar, pe baza de laptisor de matca organic, combinat cu Aloe Vera, ceara de hrisca, ulei de papaya, ceai verde, ulei din seminte de bumbac, pantenol, gotu kola, propolis, miere, trifoi rosu, iarba neagra, vitamina C, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. O crema usoara, menita sa hraneasca si sa netezeasca pielea delicata din jurul ochilor; ajuta la diminuarea liniilor fine si a ridurilor si incurajeaza stabilitatea colagenului; reduce pungile si cearcanele de sub ochi, asigurand totodata fermitate si protectie indelungata.

Organic Royal Jelly Lotion (lotiune):
Lotiune bogata, revigoranta, pentru tot corpul, cu o formula ce contine laptisor de matca organic, Aloe Vera, unt de cacao, unt de shea, ulei de masline, ulei din seminte de floarea-soarelui, miere, lemn dulce, muschi irlandez, trifoi rosu, iarba neagra, vitamina A, vitamina C, vitamina E, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. O lotiune blanda, generoasa, matasoasa, ce netezeste pielea si ii ofera un strat invizibil de hidratare, pentru un aspect mai sanatos si mai tonifiat, stimulat de ingredientele principale bogate in substante nutritive. Are o formula speciala, care ajuta la asigurarea echilibrului hidric esential si hidratarea de care are nevoie pielea. Ajuta la consolidarea matricei de colagen, vital pentru aspectul sanatos; ofera pielii o senzatie si o atingere de lux, fara a avea un aspect uleios.

Organic Royal Jelly Hand & Nail Cream (crema pentru maini si unghii):
O crema de maini bogata, pentru folosire zilnica, cu laptisor de matca organic, Algowhite, Aloe Vera, ulei de migdale dulci, trifoi rosu, iarba neagra, propolis, ceara de albine, miere, vitamina C, vitamina E, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. Un tratament intens, pentru protejarea si repararea mainilor crapate, care totodata intareste unghiile impotriva ruperii si exfolierii. De asemenea, ofera o bariera invizibila impotriva prejudiciilor cauzate de factorii de mediu, de la vreme pana la lumina soarelui, si neutralizeaza activitatea radicalilor liberi. Are o formula ce restabileste hidratarea mainilor uscate, aspre, imbatranite si combate petele de batranete, reducand aparitia hiperpigmentarii si a neplacerilor cauzate de soare.

Organic Royal Jelly Cellulite Cream (crema anticelulitica):
Crema pentru masaj, produsa din laptisor de matca organic certificat, amestecat cu extract de Lotus Maritimus, cofeina, Aloe Vera, unt de shea, unt de cacao, trifoi rosu, iarba neagra, miere, propolis, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. O crema bogata pentru aplicare zilnica, pentru a combate celulita, imperfectiunile pielii si aspectul de coaja de portocala. Formula acesteia imbunatateste circulatia, sporind alimentarea cu substante nutritive si oxigen a tesutului. Detoxifica tesutul conjunctiv si imbunatateste drenajul limfatic. Ajuta la indepartarea aspectului de coaja de portocala, subtiaza silueta si ajuta la reducerea dimensiunii feselor si coapselor.

Organic Royal Jelly Skin Whitening Cream (crema cu efect de albire):
O crema deosebit de eficienta, cu o formula care lumineaza pielea in mod natural in timp, pe baza de laptisor de matca organic, Algowhite, Aloe Vera, ulei de migdale dulci, muschi irlandez, lemn dulce, strugurele ursului, dude, trifoi rosu, iarba neagra, miere, propolis, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. Stimuleaza refacerea celulelor, incurajand reducerea melaninei; imbunatateste exfolierea naturala a pielii, eliminand scuamele pigmentate. Aceasta formula deschide petele de batranete si petele hepatice, petele cauzate de soare, urmele de cosuri si cicatricele vechi, facand pielea mai alba, mai curata, mai neteda si mai luminoasa.

Organic Royal Jelly Soap (sapun):
Sapun antibacterian si regenerant, pe baza de laptisor de matca organic, combinat cu extracte de ingrediente bioactive si naturale superioare, cum ar fi mierea, trifoiul rosu si iarba neagra. Laptisorul de matca contine o multitudine de vitamine, aminoacizi si antioxidanti. De asemenea, ajuta pielea sa absoarba si sa retina apa. Acest sapun solid unic produs din nectarul reginei albinelor regenereaza si reface fermitatea si elasticitatea naturala a pielii.

Organic Royal Jelly Shampoo (sampon):
Sampon echilibrant si stimulant, cu o formula ce contine laptisor de matca organic, Aloe Vera, trifoi rosu, iarba neagra, vitamina C, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. Acest sampon reparator regenereaza structura naturala de cheratina si stimuleaza in profunzime matricea intercelulara, pentru o senzatie completa de sanatate si vitalitate, perfect echilibrata, a parului si scalpului; confera parului un luciu sanatos, facandu-l matasos si moale la atingere si foarte usor de coafat.

Organic Royal Jelly Conditioner (balsam pentru par):
Balsam pentru par restructurant, util pentru parul uscat si deteriorat, pe baza de laptisor de matca organic, Aloe Vera, unt de shea, unt de cacao, proteine din lapte hidrolizate, pantenol, miere, ulei din seminte de floarea-soarelui, trifoi rosu, iarba neagra, vitamina C, vitamina E, plus uleiuri esentiale de cedru, lamaie, muscata, patchouli, portocala amara si santal. Un balsam de par deosebit de eficient, care ajuta la redobandirea fortei si elasticitatii parului si mentinerea hidratarii. Blanda, dar si generoasa, aceasta formula descurca parul, facandu-l matasos, fara a-l intinde. Reface starea naturala a parului, penetrand fibrele, pentru a hrani, refortifica parul tern, deshidratat si deteriorat. Infrumuseteaza parul si il ingrijeste, il hraneste in mod organic si il face vizibil mai sanatos.

Royal Jelly Lip Serum (ser pentru conturul buzelor):
Un produs intens hidratant si reparator pentru buze, pe baza de laptisor de matca organic, unt de shea, unt de mango, ginseng si ulei esential de portocala dulce. Acest ser pentru buze cu aroma dulce are o formula cu ingrediente hranitoare, care patrund si ingrijesc zona delicata a buzelor si creeaza o bariera de protectie impotriva factorilor de mediu. Ofera o hidratare intensa si o protectie antioxidanta a buzelor, ajuta la restabilirea supletii si pastreaza aspectul sanatos al pielii.