Controleaza astmul cu produse ayurvedice

Introducere

Astmul este o boala a plamanilor care prin blocarea sau ingustarea cailor respiratorii provoaca dificultati in respiratie. Astmul este o boala cronica inflamatorie a cailor respiratorii, boala caracterizata prin reactie hiperbronsica la diversi stimuli si cresterea numarului de celule inflamatorii cat si efectele mediatorilor inflamatorii.

Efectele mediatorilor sunt de obicei temporare, dar acestea provoaca dificultati de respiratie si alte simptome.

Astmul este o boala cronica care afecteaza multi oameni din intreaga lume, prevalenta astmului variaza de la 1,9% la 36,7 % in diferite tari, in functie de studiile internationale facute si ale alergiilor la copii.

Astmul este de obicei impartit in doua tipuri:
- astm alergic sau astm extrinsec
- non-alergic sau intrinsec
Desi astmul poate provoca probleme grave de sanatate, tratamentul poate fi controlat si permite unei persoane sa duca o viata normala si activa.

Astmul alergic si non-alergic sunt boli cronice inflamatorii ale cailor respiratorii. Aceasta inseamna ca persoanele cu astm au caile respiratorii inflamate, ceea ce cauzeaza doua simptome secundare:

- bronhiile, ramurile cailor respiratorii care duc la plamani, devin prea reactive si sensibile la toate tipurile de declansatori ai astmului cum ar fi alergenii, aerul rece si uscat, fum si virusurile;

- plamani au dificultati in a inspira si a expira aerul - obstructia fluxului de aer. Impreuna, aceste simptome determina simptome tertiare: tuse, respiratie suieratoare, congestie toracica si altele.

Simptome principalele ale astmului

Astmul apare atunci cand caile respiratorii deveni temporar blocate sau ingustate din cauza expunerii la alergeni ("astm alergic"), factori toxici, exercitii fizice intense, anxietate.

Principalele semne (simptome) de astm sunt: tuse, respiratie superficiala, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept, senzatia de sufocare in somn, tuse prelungita sau respiratie suieratoare dupa infectii virale.

Persoanele cu astm au caile respiratorii inflamate, sunt hipersensibile la factori care nu deranjeaza alte persoane si care se numesc "factori declansatori".

Factorii declansatori ai crizelor variaza de la persoana la alta in functie de tipul afectiunii (astm alergic sau astm bronsic non-alergic), dar cele mai comune includ:
• alergenii;
• aer poluat;
• infectii respiratorii;
• exercitii fizice;
• vremea;
• emotii puternice;
• anumite medicamente.

Cauzele astmului non-alergic pot include fum, mirosuri, aerul rece, produse chimice, medicamente (de exemplu aspirina si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene beta-blocante), exercitiul fizic, modificari hormonale (sarcina, menstruatie), aditivi alimentari bisulfiti.

Episoadele astmului nu apar intotdeauna dupa ce o persoana este expusa la un factor declansator. in functie de tipul de acestuia si sensibilitatea pe care o manifesta o persoana fata de factorul declansator respectiv, episodul de astm poate fi amanat. Fiecare caz de astm este unic la fel ca tine.

In Ayurveda, explicatia aparitiei bolilor respiratorii in timpul primaverii este urmatoarea: datorita caldurii, toxinele acumulate in corp pe durata iernii se lichefiaza, dand astfel nastere la dureri de cap, curgerea nasului, stare de oboseala, astenie si, de asemenea, simptomelor de raceala: scaderea activitatii digestive, scaderea apetitului sau sensibilitatii gustative etc.

Exista multe lucruri care pot fi facute, inclusiv tratamente naturale, pentru a tine sub control astmul si simptomele lui astfel incat efectele acestuia, asupra vietii si activitatii, sa fie minime. Produsele ayurvedice cum ar fi COUGHEND sirop, TRIFYLA si MARGUSA produse de STAR INTERNATIONAL MED sunt remedii naturale si eficiente pentru ameliorarea, controlul si prevenirea astmului si poate fi o parte a planului personal de control al afectiunii.

Suplimentul alimentar COUGHEND sirop este un amestec unic de extracte din plante medicinale ayurvedice obtinute prin presare la rece pentru conservarea principiilor bioactive si a proprietatilor curative. Suplimentul alimentar COUGHEND sirop este un remediu 100% natural ayurvedic util in toate tipurile de tuse (uscata, convulsiva productiva).

COUGHEND actioneaza asupra tulburari respiratorii asociate cu astm. COUGHEND sirop stimuleaza secretia bronsica si favorizeaza fragmentarea macromoleculelor mucoasei. Este o terapie complementara in bronsite acute si cronice, precum si in astm. Este un remediu ayurvedic, ca supliment alimentar, pentru toate tipurile de tuse (tuse uscata, productiva si convulsiva).

In cazul astmului, Coughend ajuta in atacul astmatic producand relaxarea arborelui bronsic, inlaturand astfel obstructia cailor respiratorii si de reactie hiperresponsiv si inhibarea eliberarii mediatorilor inflamatorii in astm. COUGHEND sirop este recomandat a fi folosit pentru decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice si a expectoratiei.

Este un preparat util in virozele si infectiile respiratorii, in faringite, laringite, bronsite, bronsiolite. Combate eficient tusea. De asemenea este util ca adjuvant in terapia astmului bronsic, atat la copii, cat si la adulti.

Cercetarile au dovedit ca un sistem imunitar slab si problemele gastro-intestinale cum ar fi boala de reflux gastroesofagian, poate agrava simptomele persoanelor care sufera de astm. Acid gastric regurgitat din stomac poate fi aspirat in caile respiratorii si plamani, ceea ce face respiratia dificila, ceea ce provoaca pacientului tuse. Un nerv declansat reflex determina contractarea cailor respiratorii. Acest lucru va provoca apoi dificultati de respiratie.

Produsul TRIFYLA dezvoltat de STAR INTERNATIONAL MED este un tonifiant al starii generale de sanatate, util pentru toate tipurile de organism si o varietate de conditii, inclusiv astm.

Este frecvent recomandat pentru echilibrarea si fortificarea sistemului imunitar, sistemului digestiv, in special in cazurile de digestie slaba si a bolilor cum ar fi refluxul gastroesofagian. Este folositor in a imbunatati functiile de stomacului si intestinelor si este, de asemenea, util pentru cazurile de acid gastric in exces.

TRIFYLA are rolul de a regla si detoxifica intestinele, imbunatateste starea generala de sanatate prin cresterea eficientei si absorbtiei digestive, reduce gazele intestinale. Ea are un efect de echilibrarea metabolismului corpului, si este prescris pentru a restabili apetitul.

Ingredientele indiene de plante in TRIFYLA include Terminalia belerica (Bibhitaki) este un regenerativ excelent cu proprietati atat laxative si astringente, cat si un ingredient eficient in prevenirea simptomelor de astm.

Elimina mucoasele exces in organism si ofera suport pentru o varietate de afectiuni pulmonare, inclusiv bronsita si astmul. Emblica officinalis (nume indian-Amla), care este considerata una dintre cele mai bune plante de intinerire in Ayurveda.

Este un puternic antioxidant natural care contine vitamina C de 20 de ori mai mult decat sucul de portocale intarind sistemul imunitar. Terminalia chebula (indian nume-Haritaki) este un laxativ puternic.

Un alt remediu ayurevedic important pe baza de plante este MARGUSA care se dovedeste a fi un tratament eficient si profilactic in astm. Suplimentul alimentar MARGUSA este un produs natural ayurvedic inzestrat cu toate calitatile oferite de Melia Azadirachta (neem) si antioxidantul continut in Glycyrrhiza glabra. Acest remediu natural are un puternic efect de purificare a intregului corp.

Efectul depurativ favorizeaza eliminarea toxinelor din sange, imbunatatind astfel circulatia. Neem ajuta la relaxarea muschilor care provoca tuse, astm bronsic si alte probleme respiratorii. Planta actioneaza ca un antitusiv bland si antiastmatic.

Bronsita, inflamatie acuta a sistemului respirator, poate fi prevenita cu MARGUSA care ajuta la ameliorarea simptomelor acesteia. Acesta reduce inflamatia si atacul agentilor patogeni in mod direct.

Ultimul dar nu si cel din urma, SPIRULINA STAR este un supliment alimentar ayurvedic si totodata un bun ajutor in tratarea astmului. Planta Spirulina platensis este ingredientul care contine multe minerale imunostimulente si cel mai important ficocianin care inhiba selectiv eliberarea de histamina din mastocite si previne cresterii imunoglobulinei E, care este un mediator chimic de astm indus de alergie.

Medicamentele alopatice controleaza in mod eficient simptomele de astm, dar nici unul nu promite sa ofere un efect complet. Prin urmare, lumea este in cautarea de remedii complementare, in special din plante, care servesc omenirea de la inceputurile civilizatiei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sustine interesul manifestat de unele tari in utilizarea de medicamente pe baza de plante si le incurajeaza sa identifice si sa exploateze acele aspecte ale medicinei traditionale care ofera remedii sigure si eficiente.

STAR INTERNATIONAL MED reprezinta un sistem antic de medicina Indian (Ayurveda) si recomanda plantele indigene ayurvedice ca sursa potentiala de noi medicamente care sunt utilizate in tratamentul bolilor alergice si ale astmului.