Cum afecteaza dereglarile hormonale viata femeilor

Generalitati

Pilozitatea excesiva, oboseala accentuata, anxietatea, cresterile necontrolate in greutate, durerile si tulburarile menstruale, infectiile urinare si acneea sunt toate produse de dereglarile hormonale din organism.

Hormonii sunt substante chimice (peptide, proteine, steroizi), secretate de celule specializate, cu rolul de a stimula si de a controla activitatea anumitor organe sau a intregului organism uman.

Estrogenul si progesteronul sunt hormoni specifici femeilor, care influenteaza viata acestora inca de la pubertate, fiind responsabili cu echilibrarea starii de spirit, a libidoului, a fertilitatii si a ovulatiei.

Dereglarea hormonilor sexuali feminini are multiple cauze printre care stresul, alimentatia necorespunzatoare si antibiotice atunci cand sunt administrate pe o perioada indelungata.

Produsul natural Female Hormone Blend™ reprezinta formula fito-homeopata optima pentru imbunatatirea echilibrului hormonal feminin, fiind recomandat in ameliorarea simptomelor asociate sindromului premenstrual, pre si postmenopauza, precum si in terapiile complementare ale afectiunilor sexuale feminine.

Ce trebuie sa stii despre hormonii estrogeni?

Hormonii de tip estrogen sunt secretati de catre ovare, de la inceputul si pana la sfarsitul ciclului menstrual, si de catre placenta, in timpul sarcinii.

Acesti hormoni sunt responsabili cu dezvoltarea femeii in perioada pubertatii si ulterior, cu mentinerea trasaturilor specific feminine pe toata durata vietii, prin reglarea nivelului de pilozitate si prin fabricarea grasimilor si favorizarea depunerii acestora in locurile esentiale, ducand astfel la conturarea unei siluete de tip “clepsidra”.

De asemenea, hormonii estrogeni sunt implicati in lubrifierea naturala a vaginului, mentinerea unei stari de spirit bune si ajuta la ameliorarea circulatiei sanguine la nivel cerebral si la cresterea numarului de conexiuni intre neuroni.

Nivelul scazut de estrogen favorizeaza instalarea depresiilor si a starilor de anxietate, precum si aparitia atrofiei vaginale si a durerilor in timpul contactului sexual.

Pe de alta parte, nivelul ridicat de estrogen, des intalnit la femeile peste 35 de ani, poate conduce la aparitia fibromului uterin, a psoriazisului si a acneei, cauzeaza dureri la nivelul sanilor si dificultati in mentinerea unei sarcini sau chiar pierderea acesteia printr-un avort spontan.

Ce trebuie sa stii despre progesteron?

Progesteronul este un hormon de tip steroid, derivat din colesterol, si care este secretat de ovare, in cea de-a doua faza a ciclului menstrual si de catre placenta, in timpul sarcinii.

Progesteronul este extrem de important pentru intregul organism, ajutand la formarea si mentinerea structurii osoase normale, la maturizarea tesuturilor de la nivelul sanilor, pregatind astfel sanii sa produca lapte dupa nastere, la echilibrarea glicemiei si la imbunatatirea calitatii somnului.

Dezechilibrele produse in secretia de progesteron pot cauza instalarea osteoporozei si a unor afectiuni ginecologice precum endometrioza, infertilitate, sangerari ale uterului in afara perioadei menstruale, fibrom uterin si infertilitate.