Solutia problemelor tale medicale la Viena!

Viena este o destinatie de vacanta iubita de romani.Conform unei statistici publicata recent de Ziarul Financiar, compatriotii nostrii de afla pe locul 14 in topul nationalitatilor turistilor care au vizitat Austria in 2010.

De ce se duc romanii in Austria?

Pe langa atractiile consacrate ale turismului conventional, spitalele si clinicile vieneze au devenit in ultimii ani o destinatie cautata pentru romanii care din diferite motive aleg sa fie consultati/tratati in Austria.

O astfel de decizie atrage dupa sine o seama de aspecte care trebuie luate in considerare pentru ca aceasta calatorie sa fie un succes: in primul rand gasirea medicului/specialistului potrivit, traducerea si trimiterea documentatiei medicale pentru ca echipa medicala sa poata da un pronostic si intocmi o oferta de tratament, obtinerea programarilor necesare, organizarea transportului in Austria si a unei cazari convenabile mai ales pentru insotitori in cazul in care tratamentul dureaza o perioada mai indelungata, gasirea unui traducator care sa fie prezent la consultatie/discutiile cu doctorii, si multe altele...

In acest context se noteaza o noua aparitie in peisajul pietei de servicii: este vorba despre firma austriaca Origami.cc, firma infiintata cu cateva luni in urma si specializata in servicii oferite persoanelor care calatoresc in Austria in scop medical.

"Am infiintat aceasta firma din dorinta de a oferi clientilor romani o alternativa legala, transparenta, rapida si convenabila de asistenta in organizarea sejurului la Viena in scop medical" afirma domnul Darius Pencea, managerul firmei.

Din experienta ultimilor ani se poate deduce ca majoritatea cazurilor medicale care cauta o solutie de tratament in strainatate este data de afectiuni grele care nu s-au ameliorat in spitalele din Romania si unde atat timpul cat si disperarea bolnavului joaca un factor determinant. Echipa Origami promite o solutie si in acest sens: "Ne-am propus inca de la inceput ca rapiditatea in obtinerea unei oferte de tratament sa fie un aspect determinant al filozofiei noastre de lucru" afirma doamna avocat Claudia Oprea, reprezentanta firmei in Romania.

"Din momentul in care am primit documentatia medicala ne angajam ca in timp de 4 zile lucratoare sa o traducem, sa o inaintam unei clinici specializate si sa primim o opinie avizata si o oferta de tratament. Intreaga procedura nu presupune nici un fel de costuri pentru beneficiar si acesta nu are nici obligatia de a accepta oferta clinicii. Onorariul catre Origami se calculeaza doar pentru serviciile prestate catre client la Viena ( pentru amanunte vezi www.origami.cc/ro/tarife).

De asemenea as dori sa mentioneaz ca Origami se ocupa strict doar de aspectele organizatorice; partea medicala cat si facturarea pentru serviciile medicale se desfasoara direct intre client si clinica respectiva... Se naste insa intrebarea: in epoca internetului, a abundentei informationale si a satului global, nu este un astfel de tip de servicii redundant? Astazi poti rezolva singur o seama de probleme de la birou si niciodata nu a fost mai usor sa calatoresti...

"Sa nu uitam oamenii care ne contacteaza sunt de cele mai multe ori oameni care se lupta deja cu o seama de probleme: boala, teama de necunoscut, rezolvarea atator aspecte origanizatorice, bariera unei limbi straine... Tocmai intr-un astfel de cadru devine esentiala oferta noastra: noi ne ocupam de client din momentul in care acesta se hotaraste sa vina la Viena pana in momentul in care paraseste Austria dupa, speram noi, un sejur incununat de succes. Suntem la dispozitia sa zi si noapte, il insotim, il asistam, ne informam, negociam, traducem, organizam si facem din dorintele si problemele sale prioritatea noastra absoluta. Acest element al lucrului in echipa pentru un scop comun si al atentiei la detaliu sunt aspecte care ne caracterizeaza si pe care dorim sa le perfectionam pe viitor" remarca domnul Pencea.

Si pentru ca nu este nici un secret faptul ca este din ce in ce mai greu sa supravietuesti sau, mai mult, sa ai succes pe o piata dominata de giganti si suprasaturata de oferte... nu este putin naiv ca pe timp de criza sa pornesti o astfel de afacere?...
Darius Pencea pare convins de viziunea sa:
"Stiu ca nu spun nimic nou insa am crezut mereu ca oamenii apreciaza si aleg calitatea...calitatea in servicii... Si acesta este dezideratul meu, anume, de a oferi servicii individualizate, de calitate, clientilor nostrii. La urma urmei acesta este si motivul pentru care ei vin la Viena: pentru a avea acces la servicii medicale de calitate. Iar echipa noastra le poate netezi drumul in indeplinirea acestei dorinte."

Pentru mai multe informatii accesati www.origami.cc/ro