Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate

Gustoase si tentante, par a se intalni la fiecare pas si mai ales atunci cand o persoana doreste sa slabeasca. Dar multe dintre alimentele care se considera ca nu sunt foarte sanatoase nu sunt atat de nocive pe cat se crede. Este bine de aflat care sunt acestea pentru a fi incluse in planul dietetic.

Oua
Cand este vorba despre o alimentatie sanatoasa, putine alimente au starnit atatea dezbateri ca ouale. Cele mai recente cercetari considera ca un ou pe zi este hranitor si nu face rau majoritatii adultilor. De asemenea, un ou inclus in micul dejun va spori sansele unei persoane de a pierde in greutate.
Motivul: Ouale contin multe proteine care implica mai mult timp pentru digestie. Consumul de proteine, inca de dimineata, stimuleaza functiile stomacului si intervine, senzatia de satietate, astfel incat o persoana va simti mai putin nevoia sa manance pe parcursul unei zile.

Carnea rosie
Ani de zile, expertii nutritionisti au recomandat un consum redus de carne rosie. Friptura din carne de vita, de exemplu, nu este intotdeauna contraindicata in curele de slabire. De fapt, o cantitate de carne de vita macra contine mai multe grasimi saturate decat un piept de pui (fara piele) de dimensiuni similare. Dar, ca si in cazul oului, friptura este bogata in proteine, iar persoanei care o va alege nu ii va fi foame o perioada mai lunga de timp. Pentru a asimila mai multe proteine si mai putine grasimi este de preferat muschiul de vita, iar portia nu trebuie sa depaseasca 100-150 g.

Carnea de porc
Carnea de porc are o reputatie destul de rea si este folosita pentru a descrie anumite tipuri de excese. Totusi, astazi, muschiul de porc are cu 31% mai putin grasime in continut decat acum 20 de ani. Fapt ce face din acest tip de carne alba o sursa de proteine, cu beneficii similare ale celor din carnea de vita macra.

Paste
Este de preferat sa se evite consumul de paste cand se urmeaza o dieta si sa se aleaga in schimb cerealele integrale. Rezultatele cercetarilor subliniaza ca oamenii care mananca mai multe portii de cereale integrale pe zi sunt mai slabi si isi pot mentine greutatea intr-un mod sanatos. Potrivit altor studii, consumul de cereale integrale decat cel de cereale rafinate are mai multe rezultate in pierderea numarului de kilograme.

Nuci
Desi au un nivel ridicat de grasimi, nucile sunt recomandate in curele de slabire. Acestea sunt bogate in proteine si fibre, care ajuta la stabilizarea nivelului zaharului din sange. Totusi nu trebuie rontaite fara masura. Pe de alta parte, nucile sunt de preferat fata de prajituri sau alte dulciuri. Chiar si untul de arahide are efecte pozitive, in sensul ca mici cantitati din acesta poate controla foamea fara a provoca cresterea in greutate.

Branza
Cei care tin diete aleg, de cele mai multe ori, lactate, bogate in calciu, dar cu un continut redus de grasimi. Cu toate acestea unele studii considera ca acest lucru ar putea fi gresit. Una din teorii ar fi ca organismul arde mai multe grasimi atunci cand exista un nivel ridicat de calciu. Astfle, consumul de branza, iaurt si lapte poate contribui efectiv la pierderea in greutate. Suplimentele de calciu, totusi, par sa nu produca aceleasi beneficiii.

Cafea
Cafeaua va fi incadrata in categoria bauturilor nocive, mai ales in curele de slabire, atunci cand i se adauga frisca, zahar sau siropuri aromatizate. Daca va fi bauta simpla, va oferi un impuls metabolismului fara sa contribuie la cresterea nivelului de lipide si al caloriilor. Un studiu a descoperit faptul ca, cofeina continuta de doua cesti de cafea determina o femeie de 66 de kilograme sa arda 50 de calorii in plus, intr-un interval de 4 ore.

Alimente nesanatoase - portii potrivite
Orice fel de aliment nesanatos ar putea face parte din planul de scadere in greutate, daca este consumat in portii suficient de mici. De fapt, dieteticienii interzic mancarurile preferate pe parcursul unei diete. Totusi, privarea de anumite alimente, creste pofta unei persoane pentru acestea, iar dupa timpul alocat dietei, pot interveni excesele. O strategie mai buna este sa se stabileasca dinainte ce alimente (cicolata, prajituri, etc.) se vor consuma, dar doar in anumite cantitati.