16 candidati au fost declarati castigatori la concursul pentru sefia spitalelor bucurestene

Concursul pentru posturile de manager in 18 spitale bucurestene are 16 castigatori, la doua unitati aflate in administrarea municipalitatii, respectiv la Spitalul Caritas si la Spitalul Clinic de Chirugie Oro-Maxilo-Faciala "Dan Theodorescu", concurentii nereusind sa treaca proba orala.

Au castigat concursul Bogdan Andreescu (Spitalul Clinic Colentina), Petru Armean (Spitalul Clinic "Th. Burghele"), Vasile Benea (Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Scarlat Longhin"), Iulian Brezean (Spitalul Clinic "I. Cantacuzino"), Narcis Copca (Spitalul Clinic "Sfanta Maria"), Catalin Codreanu (Centrul de Boli Rematismale "Ion Stoia"), Adrian Constantin (Spitalul de Boli Cronice "Sfantul Luca"), Cristina Hudita (Spitalul "Sfantul Stelian"), Roxana Anca Lupu (Spitalul Clinic Coltea), Violeta Manasi (Spitalul de psihiatrie Titan "dr. Constantin Gorgos"), Marcel Ovidiu Moisa (Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Panait Sarbu"), Silvia Nastase (Spitalul de Pneumoftiziologie "Sfantul stefan"), Gheorghe Peltecu ( Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia), Nicolae Mircea Penescu (Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila"), Cristian Ion Stoica (Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor) si Adrian Florin Secureanu (Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa"), potrivit municipalitatii.

La proba orala au cazut George Bogdan Jensen (Spitalul Caritas), cu 5,63, Mircea Ghita (Spitalul Clinic de Chirugie Oro-Maxilo- Faciala "Dan Theodorescu", cu 4,54, si Mioara Gavrila (Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa"), cu 4,97.

Mioara Gavrila si Marian Stamate, care a candidat pentru sefia Spitalului Coltea, au fost primiti in concurs dupa ce initial dosarele lor fusesera respinse de o comisie din cadrul uniatilor de unde provenean. Stamate a luat media generala 7,82, cu mult mai putin decat castigatoare Roxana Lupu, care a obtinut 9,65.

Media maxima la concurs, dupa note de 10 la scris si la proba orala, a obtinut doar medicul Cristian Ion Stoica.

La Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" si Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. dr. Alexandru Obregia" nu a fost organizat concurs.

In cadrul concursului pentru posturile de manager in spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei, candidatii au sustinut, la 29 ianuarie, testul grila (nota minima de promovare 7), iar in perioada 7-9 februarie, proba orala.

In cadrul probei orale au fost evaluate capacitatile manageriale ale candidatilor. Proba a constat in sustinerea unui proiect de management pe un studiu de caz ipotetic si a unui interviu de evaluare a aptitudinilor manageriale si a personalitatii candidatului.

In urma concursului, candidatii castigatori vor incheia contracte de management cu primarul municipiului Bucuresti pe o perioada de maximum trei ani.

In administrarea Primariei Capitalei, mai exact a Administratiei Spitalelor, se afla 21 de unitati sanitare publice: Spitalul Clinic "Sfanta Maria", Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia, Spitalul Clinici de Chirurgie Oro-Maxilo - Faciala "Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic "I. Cantacuzino", Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor, Centrul de Boli Rematismale "Ion Stoia", Spitalul de Pneumoftiziologie "Sfantul stefan", Spitalul Clinic Caritas, Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", Spitalul Clinic Coltea, Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sfantul Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "Th. Burghele", Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Panait Sarbu", Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. dr. Alexandru Obregia", Spitalul "Sfantul Stelian" si Spitalul de psihiatrie Titan "dr. Constantin Gorgos".