Calea naturala pentru mentinerea nivelului optim al colesterolului

Generalitati

Colesterolul este o substanta lipidica esentiala pentru organismul uman, prezenta in structura tuturor membranelor celulare ale corpului, care ajuta la producerea vitaminei D, a hormonilor sexuali si a acizilor biliari cu rol important in procesele digestive. Ca sa poata indeplini aceste functii, organismul are nevoie de o cantitate redusa de colesterol, deoarece cresterea anormala a nivelului de colesterol, hipercolesterolemia, favorizeaza sau chiar determina aparitia afectiunilor cardiovasculare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste o treime din populatia Romaniei sufera de hipercolesterolemie, iar numarul persoanelor afectate este in continua crestere. Produsul natural ChoLess Optimizer de la Secom te ajuta sa atingi si sa mentii nivelul optim al colesterolului total, favorizand solubilizarea sa si reducerea depunerii colesterolului “rau” (LDL) pe peretii arteriali.

De unde provine colesterolul

Exista doua surse de colesterol: alimentele bogate in grasimi (carnea, galbenusul de ou) si propriul organism. Ficatul, alaturi de alte celule din organism, produce aproximativ 75% din colesterolul din sange, pentru a sustine activitatea anumitor componente din organism care au nevoie de un aport crescut de energie, dat fiind faptul ca grasimea (acizii grasi) reprezinta principala sursa de energie din organism. Surplusul de colesterol in sange apare in cazul consumului excesiv de alimente grase sau al dezechilibrului functional al ficatului.

Tipuri de colesterol

Colesterolul circula in sange sub forma unor particule complexe numite lipoproteine, fiind insolubil in sange, datorita naturii sale lipidice. Lipoproteinele cu densitate mica (LDL si VLDL), cunoscute si sub denumirea de colesterol “rau”, sunt transportate din ficat spre alte organe, unde se depun. Colesterolul “rau”, prin depunerea pe peretii arterelor, poate determina aparitia aterosclerozei, afectiune prin care arterele isi pierd elasticitatea si se ingusteaza, fiind ingreunata astfel circulatia sanguina in organism.

Aceste depozite de colesterol LDL din peretele arterial poarta denumirea de placi de aterom si conduc in timp la instalarea cardiopatiei ischemice, afectiune manifestata prin irigarea sanguina insuficienta a muschiului inimii – miocardul, si, implicit, prin scaderea nivelurilor de oxigen, acizi grasi si glucoza care ajung la nivelul inimii. In plus, datorita reducerii fluxului sanguin prin artere, poate aparea o durere acuta la nivelul pieptului, in zona precordiala, cunoscuta sub denumirea de angina pectorala.

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) reprezinta colesterolul “bun”, de origine endogena, si au rolul de a aduce colesterolul excedentar din diferite parti ale organismului spre ficat, acesta realizand metabolizarea sa si impiedicand astfel depunerea pe peretii arterelor. Consumul excesiv de grasimi saturate deregleaza functiile ficatului, favorizand aparitia steatozei hepatice, afectiune cunoscuta popular sub numele de “ficat gras” si care consta intr-un exces de grasime depusa in celule hepatice. Colesterolul total din organism se calculeaza prin insumarea valorilor colesterolului VLDL, LDL si HDL.

Despre ChoLess Optimizer

Produs 100% natural, ChoLess Optimizer ajuta la reducerea nivelului seric al colesterolului total, al VLDL, LDL, al apolipoproteinei B – componenta a lipoproteinelor, responsabile pentru integritatea structurala a acestora - si al trigliceridelor, la cresterea nivelului HDL si al apolipoproteinei A1. Mentine echilibrul optim HDL/LDL prin reducerea sintezei hepatice si a absorbtiei intestinale a colesterolului si trigliceridelor. De asemenea, favorizeaza solubilizarea colesterolului, reduce depunerea si oxidarea colesterolului “rau” (LDL) in peretii arteriali.

In plus, creste capacitatea de regenerare a ficatului si sinteza proteica in degenerescenta hepatica si previne formarea calculilor biliari. Actioneaza ca protector cardiovascular, ajutand la reducerea constrictiei vaselor sanguine si la imbunatatirea fluxului sanguin.

ChoLess Optimizer face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.
ChoLess Optimizer este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de pe ambalaj.