Terapie complexa pentru pielea uscata, iritata si atopica

Pielea uscata

Uscarea excesiva este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Poate avea cauze multiple si intensitati diferite. Poate aparea ca urmare a expunerii la factori externi daunatori, precum temperaturi ridicate sau joase, incalzire centrala sau poate fi asociata cu utilizarea anumitor medicamente.

Problemele cronice ale pielii uscate sunt de multe ori simptome ale unor disfunctii genetice de exfoliere a pielii, precum ihtioza, psoriazisul si alte afectiuni cu baza alergica, precum dermatita atopica.

Terapie complexa pentru pielea uscata

Gama de emoliente Emolium asigura o terapie complexa pielii uscate, foarte uscate, cu tendinte atopice, pielii atopice, atat a adultilor, cat si a copiilor. Sunt produse hipoalergenice, nu contin coloranti si parfum. Au obtinut avizul pozitiv al Centrului de Sanatate a Copilului pentru a fi utilizate in ingrijirea pielii copiilor si a bebelusilor.

Din consultarea medicilor a reiesit ca produsele emoliente trebuie sa vizeze, concomitent, urmatoarele criterii:
- sa ajute la reconstruirea stratului hidrolipidic deteriorat;
- sa asigure o hidratare corespunzatoare a stratului cornos al epidermei: sa diminueze pierderea transepidermica de apa si sa asigure substante care sa ajute la retinerea apei in piele;
- sa completeze deficitul de lipide din substanta intercelulara;
- sa limiteze pruritul.

Aceste criterii au stat la baza elaborarii formulelor gamei Emolium. Testele efectuate sub control dermatologic au permis selectarea de ingrediente active sigure, si in acelasi timp eficiente, cu o actiune de durata pe toate cele 4 niveluri. Emolium reda pielii echilibrul fiziologic, ajutand in tratamentul afectiunilor asociate cu uscarea pielii, si reprezinta, in acelasi timp, o baza pentru ingrijirea profilactica a pielii.

Gama Emolium include urmatoarele produse pentru ingrijirea zilnica a pielii, atat la baie, cat si dupa baie, disponibile exclusiv in farmacii:
- Emolium Crema 75 ml
- Emolium Crema speciala 75 ml
- Emolium Lotiune pentru corp 200 ml
- Emolium Lotiune speciala 200 ml
- Emolium Emulsie pentru baie 200 ml
- Emolium Gel-crema pentru spalare 200 ml
- Emolium Sampon hidratant 200 ml

Pentru mai multe detalii despre produsele Emolium dati clik aici