Alimentatia corecta pentru sanatatea ochiului

Mancam din priviri!

Ochiul este organul cel mai frecvent supus influentelor nocive ale mediului inconjurator - de cele mai multe ori neprotejat.

Lumina difuza, fumul de tigara, gazele de esapament sau aerul uscat si incarcat cu praf, solicita sistemul vizual sensibil. De aceea, pe langa apararea de factori daunatori externi trebuie sa aveti grija de o alimentatie corecta, bogata in substante vitale importante pentru vedere si sa practicati exercitii speciale pentru ochi, dar si sa nu uitati de efectuarea unui control anual la medicul oftalmolog.

Expresia "a manca din priviri" este foarte adevarata, deoarece o alimentatie corecta si echilibrata poate contribui la mentinerea sanatatii privirii. Substantele vitale denumite generic "antioxidanti" apara organismul de radicalii liberi: vitaminele A, E si C precum si micro-elementele: seleniu si carotenoizii.

Alimente importante pentru vedere


Principalele alimente importante pentru vedere sunt prezentate in urmatorul tabel:

Alimentele importante pentru ochi sanatosi
Efect
Luteina & Zeaxanthina: fructe si legume galbene, legume verde inchis, galbenus de ou Apararea retinei de lumina ultravioleta, cataracta si degenerescenta maculara
Licopeina: rosii, gogosar si ardei gras rosu, pepene verde, papaya Apararea celulelor de radicalii liberi
Vitamina A, Beta Caroten: ficat, oua, produse lactate, ton, morcovi, pepene galben, caise Apararea ochilor de efectele razelor ultraviolete, de uscare excesiva si imbunatatirea vederii nictemerale
Vitamina C: fructe citrice, ardei kapia, kiwi Protejeaza impotriva aparitiei cataractei
Vitamina E: uleiuri vegetale, nuci, unt, germeni vegetali Protejeaza impotriva degenerescentei
Microelemente seleniu si zinc: carne, legume, soia, produse din cereale, peste, orez nedecorticat, produse lactate Apararea celulelor de radicalii liberi
Flavonoide si fenoli: legume rosii, violet si galbene, vin, ulei de masline, varza, nuci Stimuleaza vascularizatia ochiului si adaptarea vederii la intuneric
Acizi grasi Omega-3: peste gras Intra in structura retinei si asigura filmul lacrimal, impiedicand uscarea ochiului


In acest sens compania Queisser Pharma a dezvoltat un produs special pentru nutritia aparatului ocular oferind astfel o combinatie echilibrata de substante nutritive: Doppelherz Vizual Aktiv.

Acest produs contine pe langa Luteina si Zeaxantina - importante pentru protectia impotriva razelor UV - si o combinatie de vitamine printre care A, C si E importante pentru vederea lumina - intuneric si perceptia culorilor, precum si Zinc cu roluri in apararea celulara.

Cu doar o tableta pe zi din Doppelherz Vizual Aktiv se acopera necesarul de substante nutritive necesare pentru o vedere sanatoasa si o privire clara.

Produsul este destinat tuturor celor care:
- folosesc intensiv calculatorul,
- sunt purtatori de ochelari;
- doresc sa previna aparitia cataractei;
- sufera de diabet;
- nu pot vedea bine noaptea;
- au fost diagnosticate cu degenerescenta maculara;
- prezinta simptomul „ochi uscati”;
- sunt supuse luminii solare intense;

Pentru mai multe detalii despre produs, click AICI