Psoriazis

Bicarbonatul de sodiu - este un mod eficient de a trata macarimile specifice psoriazisului. Pur si simplu se dizolva 1/3 de ceasca de bicarbonat de sodiu in 5 litrii de apa si se uda un prosop cu acest amestec. Stoarceti-l bine si apoi aplicati-l direc pe pielea afectata. Repetati procedura de mai multe ori.

Uleiul de nuca de cocos - este un tratament excelent pentru ameliorarea bolii. Fie luati zilnic 2 linguri de ulei de cocos (il puteti amesteca in cafea sau ceai), fie aplicati local pe zona afectata de 3 ori pe zi.

Vaselina - una din cele mai bune metode de a controla acumularea de piele, care apare in psoriazis, este sa va mentineti pielea hidratata. Vaselina este un hidratant eficient, astfel incat este suficienta aplicarea zlinica a unei cantitati mici de unguent, pe zonele afectate. De asemenea, este important sa se aplice creme hidratante la cateva minute dupa ce ati facut baie sau dus.
Expunerea la lumina soarelui, previne psoriazisul. Multi specialisti recomanda tratamentele cu razele ultraviolete de lumina artificiala pentru pacientii care sufera de psoriazis. O alternativa mai putin costisitoare este sa stati pur si simplu la soare. Expunerea la soare stimuleaza productia de vitamina D, a carei actiune s-a dovedit a fi eficienta in tratarea psoriazisului.