Asistenta Florentina Cirstea ramane in arest, Tribunalul Bucuresti a admis recursul parchetului

Asistenta Florentina Cirstea, arestata in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti, ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis recursul parchetului impotriva deciziei Judecatoriei Sector 6, care a dispus eliberarea femeii sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca femeia ramane in continuare in arest.
Judecatoria Sectorului 6 a admis, luni, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar in cazul asistentei Florentina Cirstea, arestata in urma cu mai mult de o luna in dosarul privind incendiul din 16 august de la Maternitatea Giulesti. Decizia judecatoriei nu este insa definitiva si a fost atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Instanta a dispus, totodata, sa impuna mai multe restrictii femeii, printre care obligatia de a nu parasi Capitala decat in conditiile fixate de instanta, sa vina in fata instantei de cate ori este chemata, dar nici sa nu mearga la Maternitatea Giulesti, si sa nu se apropie de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic, si de Adrian Toma, seful sectiei de Neonatologie, ambii cercetati in acelasi dosar. Totodata, Cirstea nu are voie sa ia legatura cu partile civile sau cu membrii familiilor acestora, sa nu comunice direct sau indirect cu martorii audiati in dosar si nici sa exercite profesia de asistent medical.

Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, pe 20 septembrie, sa respinga recursul Florentinei Cirstea impotriva prelungirii mandatului de arestare cu 30 de zile.Anterior, Judecatoria Sectorului 6 a dispus prelungirea mandatului, insa decizia a fost atacata cu recurs.

Pe de alta parte, doi dintre cei cinci bebelusi care au supravietuit incendiului de la Maternitatea Giulesti din 16 august au fost externati de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

In spital au mai ramas trei bebelusi, din care o pereche gemeni. Pe 12 septembrie, un alt bebelus a decedat, bilantul nou-nascutilor morti in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti ajungand astfel la sase.

Maternitatea Giulesti mai are nevoie, pentru a fi redeschisa in totalitate, de avizul Directiei de Sanatate Publica pentru blocul operator, aceasta problema urmand sa fie rezolvata, teoretic, in cursul zilei de marti, a declarat, pentru NewsIn, directorul Administratiei Spitalelor, dr. Marius Savu.

In urma incendiului izbucnit la sectia de reanimare pentru copii nascuti prematur de la Giulesti, Parchetul General a dispus inceperea urmaririi penale fata de sefului Sectiei de Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenta in serviciu care a avut consecinte deosebit de grave, dar si fata de unitatea sanitara, fata de asistenta Florentina Cirstea, care era responsabila de salonul ATI, si fata de seful Serviciului Tehnic de la maternitate.