Un barbat bolnav de antrax este internat la Spitalul Judetean Arges

Autoritatile sanitare din judetul Arges au deschis o ancheta epidemiologica dupa ce testele de laborator efectuate in cazul unui barbat din comuna Corbi au confirmat ca acesta are antrax cutanat, o boala care poate cauza decesul in cazul in care nu este tratata, informeaza corespondentul NewIn.

Pacientul, in varsta de 35 de ani, se afla internat de o saptamana la sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean Arges si, potrivit cadrelor medicale, este aproape vindecat.

“Barbatul respectiv se afla sub tratament de aproape o saptamana. Directia de Sanatate Publica Arges si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au efectuat o ancheta epidemiologica pentru a se stabili care a fost sursa de infectare. Starea pacientului este buna si aproape ca s-a vindecat complet, urmand sa fie externat zilele urmatoare”, a declarat dr. Adrian Ciocanea, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Arges.

Potrivit directorului DSP Arges, Anca Alexandrescu, in cazul de fata ancheta este destul de complicata pentru ca inca nu se stie care este sursa imbolnavirii. Barbatul bolnav de antrax a lucrat pe timpul verii ca cioban la o ferma in Giurgiu, insa, din primele verificari a reiesit ca sotia lui este cea care mulgea animalele, iar femeia nu prezinta simptome de imbolnavire.

„Pacientului i s-au recoltat probe, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, unde s-a confirmat suspiciunea de antrax cutanat, insa tocmai am primit de la DSVSA un document prin care se precizeaza ca animalele din Giurgiu erau vaccinate impotriva antraxului. Este posibil sa fi intrat in contact cu alte animale. Ancheta epidemiologica continua si vor fi tinute sub observatie si persoanele care au intrat in legatura cu ciobanul respectiv”, a declarat dr. Anca Alexandrescu.

In Arges au existat suspiciuni de antrax si in cazul unui vacar din localitatea Schitu Golesti, insa testele de laborator au infirmat diagnosticul.