Parchetul General a decis inceperea urmaririi penale a Spitalului Panait Sarbu

Procurorii Parchetului General au decis inceperea urmaririi penale a Spitalului Panait Sarbu, unde pe 16 august, in urma unui incendiu, cinci nou-nascuti si-au pierdut viata, iar alti sase au fost grav raniti, a declarat miercuri procurorul-sef din cadrul PiCCJ, Marius Iacob.

Potrivit sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, anchetatorii au decis inceperea urmaririi penale in cazul Maternitatii Giulesti (Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Panait Sarbu), pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Iacob a adaugat ca, in cursul zilei de miercuri, conducerii spitalului i s-au adus la cunostinta invinuirile care i se aduc unitatii, avand in vedere ca spitalul este acuzat ca nu a respectat reglementarile privind resursele umane, pe cele privind aparatura si instalatiile electrice si nici regulile care trebuie urmate pentru prevenirea si combaterea incendiilor.

Parchetul General a decis luni inceperea urmaririi penale pe numele Florentinei Cirstea, asistenta care trebuia sa supravegheze sectia de terapie intensiva a Maternitatii Giulesti, unde se aflau bebelusii prematuri, aceasta fiind acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Asistenta a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie de marti a Judecatoriei Sectorului 6, insa hotararea a fost deja atacata cu recurs, care urmeaza sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti. Asistenta a fost retinuta luni seara de procurorii Parchetului General si acuzata de vatamare corporala grava din culpa si ucidere din culpa.

Un incendiu a izbucnit, pe 16 august, la sectia de reanimare pentru copii nascuti prematur din cadrul maternitatii Giulesti, trei bebelusi murind pe loc, iar alti doi la spitalul "Grigore Alexandrescu". Alti sase bebelusi au supravietuit incendiului si sunt internati la "Grigore Alexandrescu", in stare stabila, dar grava, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire.