Produse cosmetice preparate acasa

Generalitati

Produsele de ingrijire corporala care nu contin substante chimice, ci doar ingrediente naturale, tind sa devina o moda in domeniul cosmeticii.

Componentele acestor preparate sunt blande cu pielea, spre deosebire de produsele existente pe piata, care sunt agresive cu tenul si, in loc sa amelioreze aspectele pielii carora le sunt dedicate (ridurile, acneea etc.), mai degraba declanseaza iritatii ale pielii. Astfel, a luat nastere dorinta femeilor de a aborda naturist ingrijirea pielii.

Datorita eficientei tratamentelor cosmetice preparate in casa, majoritatea femeilor au constientizat ca produsele cosmetice din magazine sunt costisitoare si complet inutile. Va prezentam cateva tratamente corporale care pot fi preparate acasa!

Bicarbonat de sodiu pentru exfoliere

Bicarbonatul de sodiu este o adevarata minune pentru piele; acesta putand inlocui atat produsele cosmetice pentru exfoliere, cat si cele destinate curatarii tenului. De asemenea, datorita absorbtiei de sebum, bicarbonatul previne si trateaza acneea.
Mod de utilizare: In palma amestecati o lingurita de bicarbonat cu putina apa pana se dizolva. Masati usor pielea. Clatiti cu apa calduta. De asemenea, puteti amesteca bicarbonatul cu sapun, cand se dizolva si nu mai este atat de abraziv, masati usor tenul si apoi clatiti cu apa calduta.
Alte intrebuitari ale bicarbonatului:
- produs de curatat pentru bucatarie: se amesteca 100 g bicarbonat de sodiu cu 500 ml de peroxid de hidrogen (apa oxigenata);
- pasta de dinti: amestecati bicarbonat de sodiu cu apa oxigenata astfel incat sa obtineti o pasta, cu care ulterior ca va veti curata dantura.

Masca cu miere si aspirina

Masca cu aspirina si miere este usor de preparat. Aceasta combinatie are efect cicatrizant si depigmentant; dupa prima folosire tenul fiind mai luminat si mai curat.

Mod de utilizare: Se dizolva trei aspirine in jumatate de pahar cu apa, dupa care se adauga o lingura mare cu miere. Aplicati masca pe fata, lasati sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care clatiti cu apa calduta.
Important! In loc de miere puteti folosi si iaurt.

Exfoliant din zahar si ulei pentru copii

Pasta formata din zahar si uleiul pentru copii este indicata pentru exfolierea si hidratarea pielii.

Mod de utilizare: Intr-un recipient cu capac se amesteca trei parti zahar (tos, brun) si o parte ulei pana se formeaza o pasta. Masati usor tot corpul cu amestecul format, dupa care clatiti cu apa calduta. In cazul in care va mai ramane din amestec puneti capacul recipientului si pastrati-l in frigider.

Ulei de masline - hidratant

Uleiul de masline are multiple intrebuintari, pe langa faptul ca este utilizat in alimentatie, acesta constitutie si un eficient produs cosmetic. Uleiul de masline hidrateaza pielea, dar poate fi folosit si ca balsam sau tratament pentru par.

Mod de utilizare: Aplicati pe par o cantitate nu foarte mare de ulei de masline si lasati sa actioneze aproximativ 30 minute, dupa care spalati parul cu sampon si clatiti bine cu apa. Utilizati uleiul de masline in loc de crema hidratanta pentru ten si corp!

Ulei din nuca de cocos - hidratant

Uleiul din nuca de cocos detine proprietati asemanatoare celui de masline, astfel, poate fi utilizat pentru hidratarea pielii, dar si ca masca pentru par. Uleiul din nuca de cocos este solid, dar in contact cu pielea se topeste foarte usor. Acesta are efect calmat in cazul iritatiilor cutanate si al eczemelor.

Exfoliant din sare si ulei de ricin

Amestecul din sare si ulei de ricin poate fi utilizat atat ca hidratant, cat si ca exfoliant. Sarea contribuie la exfolierea pielii uscate si degradate, iar uleiul de ricin hidrateaza si curata natural pielea.
Mod de utilizare: Se amesteca trei parti sare (puteti folosi sare iodata, grunjoasa, de mare) si o parte ulei de ricin. Masati usor tenul, lasati sa actioneze timp de 5 minute dupa care spalati cu sapun si apa calduta. Tenul dvs. va ramane catifelat si stralucitor intreaga zi!