O noua tehnica de inlocuire a articulatiilor genunchiului permite deplasarea dupa 2 ore de la operatie

Oamenii de stiinta au descoperit o tehnica revolutionara de inlocuire a articulatiilor genunchiului care permite pacientilor sa mearga dupa numai 2 ore de la interventie.

Pana in prezent, pacientii care au suferit o asemenea interventie chirurgicala puteau sa se deplaseze dupa 36 de ore de la operatie.

Chirurgul ortoped Tony Smith de la North Wales NHS Trust a conceput acest sistem impreuna cu o echipa de fizioterapeuti, anestezisti, asistente medicale si manageri ai spitalului. Acestia au combinat propriile idei cu ultimele inovatii din Australia, Copenhaga si USA. Conceptul este atat de nou pentru pacienti incat echipa a fost nevoita sa le ofere cursuri de prezentare a tehnicii si de sustinere.

Sistemul combina tehnici estetice noi cu un management extrem de eficient al durerii. Pentru calmarea durerii se folosesc antidepresive si medicamente traditionale. Aproximativ 2000 de pacienti vor beneficia de aceasta metoda revolutionara in urmatoarele 12 luni.

In viitorul apropiat, o tehnica asemanatoare ar putea fi folosita pentru tratamentul articulatiilor soldului si gleznei.