Aloe Vera - alegeti produsul potrivit!

Generalitati

Vechii egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.

Cu sute de ani in urma africanii agatau planta in manunchiuri deasupra usii pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichitatii si personalitati istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei plante.

Prima atestare "documentara" a plantei miracol, Aloe Vera, o gasim incrustata in piatra pe o placuta descoperita intr-un mormant egiptean de acum 3500 de ani.

Recomandata pentru o gama larga de afectiuni, sunt evidentiate 5 calitati esentiale ale preparatelor de Aloe Vera:

- capacitatea de penetrare - substantele active din aceasta planta penetreaza pana in cele mai adanci straturi ale pielii;

- actiunea dezinfectanta, antiseptica, antiinflamatoare;

- stimularea regenerarii celulare (accelereaza de 6-8 ori cresterea celulelor noi);

- actiune calmanta, analgezica, de intarire a sistemului imunitar;

- actiune detoxifianta, de protectie impotriva radiatiilor UV, biostimulatoare, de regenerare a tesuturilor lezate, de tonificare, de hidratare, de cicatrizare.

Efecte benefice

Aloe Vera accelereaza si normalizeaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si detoxifica organismul. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara.

Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa amelioreze simptomatologia in multe boli si anomalii.

Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Este recunoscuta pentru capacitatea sa de a vindeca arsurile si ranile, avand efecte calmante si vindecatoare.

Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara.

Intinereste pielea - substantele componente ale Aloe Vera incetinesc schimbarile degenerative ale pielii, stimuland productia de colagen si elastina.

Are efect imunomodulator - ajuta la echilibrarea si intarirea sistemului imunitar, se poate administra atat in stari cu deficit de imunitate cat si in boli autoimune.

In urma expunerii la soare chiar daca este aplicata dupa 24 h are efecte calmante, protejand in oarecare masura impotriva cancerului de piele.

Hidrateaza - unul dintre motivele pentru care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii.

Calmeaza durerile de artrita, articulatii si muschi - accelereaza vindecarea, reduce inflamarea si intensitatea durerii; asigura absorbtia substantelor nutritive - inlesneste absorbtia substantelor biologic active in straturile profunde ale pielii.

Recunoasteti produsul de calitate!

Daca in ceea ce priveste capacitatile de vindecare si dermatologice Aloe Vera nu mai are nevoie de recomandare, calitatile sale fiind incontestabile; insa multitudinea de forme si produse in care aceasta se regaseste pe piata poate pune pe oricine in dificultate.

Multe companii vand produse pe baza de Aloe Vera; in consecinta exista tendinta de disparitie a calitatii si consecventei produselor.