In spitalele din Vaslui a fost redus numarul de paturi cu 300

In spitalele vasluiene a fost redus numarul de paturi cu 301, in urma unui ordin al Ministerului Sanatatii in ceea ce priveste structura organizatorica in sistemul sanitar, transmite corespondentul NewsIn.

Cea mai mare reducere de paturi a fost facuta la Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad, unde au fost scoase 137 de paturi. ”Noi mai avem acum din cele 816 paturi, doar 679. Nu este corect, pentru ca adresabilitatea este la fel ca la Spitalul Judetean de Urgente Vaslui. Este prea mare aceasta taiere si nu stiu cum ne vom descurca. Vom face un memoriu la minister poate reusim sa rezolvam situatia in alt fel”, a declarat, luni, Gabriela Danis, purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal de Urgenta Barlad.

La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui numarul de paturi va fi redus cu 93. ”Avem acum 878 de paturi din cele 971 cate erau inainte de reorganizare. Aceste masuri de reducere a numarului de paturi sunt bune si se asteapta o eficientizare a spitalelor. Poate se va ajunge si la noi ca in strainatate. Acolo spitalele au foarte putine paturi. Se va ajunge aici daca pacientul va merge mai intai la medicul de familie si la policlinica. Acum suntem supraaglomerati cu pacienti care nu reprezinta urgente”, a declarat, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Spitalul Municipal din Husi a ramas cu 285 de paturi dupa ce 24 au fost reduse. Spitalul de copii “Sf.Nicolae” din Barlad mai are acum 105 paturi din 135, Spitalul Orasenesc Negresti a pierdut 12 paturi din cele 110, iar Spitalul de Boli Cronice “Dr. I.T. Nicolaescu” Tutova doar cinci din 70 de paturi. La Spitalul de Psihiatrie din Murgeni numarul de paturi a ramas acelasi.