Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tigaie se prajeste cotletul la foc mediu in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste. Cotletele se scot si se pun intr-o cratita sau vas termorezistent.
  2. Se amesteca orezul si telina, ceapa peste orez. Se pune apa peste ele.
  3. Se lasa cam 3 minute dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. Se adauga restul ingredientelor cu exceptia piperului verde si se mai lasa 2 minute la fiert, amestecand incontinuu. Apoi, compozitia se toarna peste cotletul de porc.
  5. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, timp de 60-70 de minute sau pana cand orezul este fiert si cotletul de porc este gatit (poate fi patruns cu usurinta cu furculita).
  6. Indepartati folia si puneti piperul gras si inelele de ardei deasupra, lasati tava sau vasul la copt inca 10-15 minute sau pana cand ardeiul gras este copt.

Va dorim pofta buna!