Sex pentru prima data

Generalitati

Ce ar trebui sa ne preocupe cand luam marea hotarare? Unii dintre noi nici macar nu stau prea mult pe ganduri si trec la actiune, altii mediteaza, cantaresc si asteapta momentul sau omul potrivit.

Daca exista sau nu regrete, afla fiecare dintre noi mai tarziu sau mai devreme decat ne-am imaginat! Ceea ce este sigur este ca majoritatea dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, descoperim ce inseamna sa facem sex sau dragoste.

Mitul virginitatii

Mai exista, mai este de actualitate?

Unii cercetatori afirma ca inca este valabil, altii spun ca deja este o legenda si ca virginitatea in randul tinerilor din ziua azi este ceva din ce in ce mai rar intalnit (mai ales in intervalul de varsta 16/17-19/20), insa scopul nostru este departe de a fi acela de a vedea, cantari, stabili cati dintre noi mai sunt virgini si cati nu.

Nu facem statistica, ci ne propunem sa vedem cu ce "se mananca" sexul! Pentru ca, asa cum am convenit mai sus, toti ajungem sa facem sex in viata si este de preferat sa stim cate ceva inainte de a trece la treaba. Unii prefera sa stie tot, altii sa stie cat mai putin. Eu recomand sa stim cat avem nevoie.

Este importanta atmosfera?

Specialistii recomanda o atmosfera "deosebita, calma si, totodata, incendiara", insa cum poate fi ceva calm si totodata incendiar? De unde apare acel calm? Din incredere in tine? Din incredere in celalalt? Tehnica sexuala? Din sentimentul impacarii cu sine cu privire la decizia luata? Din "certitudinea" sentimentelor noastre?

Sa nu confundam absenta calmului cu emotiile!

Putem fi calmi si, totusi, sa avem emotii. Calmul si linistea interioara ne confera abilitatea de a gestiona aceste emotii, de a ni le intelege si accepta ca apartinandu-ne.

Si este normal sa avem emotii, este normal sa fim stangaci la inceput, este normal sa "gresim" pe parcurs, si asta pentru ca odata cu prima experienta sexuala incepem sa invatam despre noi, sa ne redescoperim in contexte noi.

Conteaza sa fim deschisi in fata acestui demers si sa nu fim nemultumiti de faptul ca nu ne-am nascut invatati intr-ale sexului.

Sunt voci care sustin ca in ceea ce ne priveste, instinctual, corpurile noastre stiu ce au de facut! Dar va intreb: mintea noastra stie cum sa culeaga si sa se raporteze la aceste noi informatii?

Calmul vine din a fi impacat cu decizia luata si cu tot ce tine de aceasta hotarare. Acest calm ne ajuta sa ne intelegem mai bine, sa fim mai toleranti cu noi insine si cu celalalt.

Care ar fi conotatiile calmului?

Liniste, echilibru (interior, emotional), detasare, stare de bine, libertate, fericire etc. - fiecare dintre noi acordam propria noastra semnificatie cuvantului. Ramane sa va descoperiti propria semantica si veti fi cu un pas mai aproape de voi insiva!

Revenind la cel de-al doilea termen, incendiara, este de preferat sa nu va propuneti nimic deosebit, sa lasati lucrurile sa vina de la sine, pe masura ce descoperiti dorinta din voi. Sa ne amintim ce inseamna dorinta sexuala!?

Permiteti-va sa ramaneti curiosi la ceea ce vi se intampla, astfel sunt diminuate sansele de a fi dezamagiti vreodata.

Intr-adevar, sexul este incendiar, senzational, dar sa ne amintim cum este sa devoram si cum este sa degustam o specialitate culinara. Cate informatii putem oferi dupa prima experienta (devorare)? Dar dupa a doua (degustare)? Veti observa ca, in cazul primei conduite alimentare, informatia este mai saraca si senzatia de greu in stomac mai acerba.

Lasand comparatiile si gluma, sa ne continuam periplul! Importanta este magia, misterul si setea de a descoperi mai multe.

Preludiul si accesoriile

Scopul preludiului este acela de ascutire a simturilor si de trezire a dorintei sexuale in egala masura la cei doi parteneri. Pentru a crea acea atmosfera de intimidate intre cei doi, acel spatiu intim in care inhibitiile dispar ca prin farmec, facand loc senzatiilor de placere.

Este de preferat ca amandoi sa-si doreasca acelasi lucru si aproximativ cu aceeasi intensitate!
Sa nu uitam ca a face sex/dragoste pentru prima data este asemenea unei initieri! Se realizeaza cu calm, rabdare, treptat si multa gingasie (trupeasca si, totdodata, emotionala).

Utilizarea accesoriilor depinde de fiecare in parte. Lenjeria de pat, de corp etc. In unele cazuri sunt utile substantele lubrifiante pentru a facilita penetrarea. Este de preferat ca lubrifierea sa fie una naturala, locala; insa este posibil ca, din cauza unei stari emotionale accentuate sau stresului, lubrifierea locala sa fie scazuta sau chiar absenta.

Acest lucru nu inseamna ca nu esti excitata, ca nu-ti doresti. Aceasta situatie poate fi remediata. Lubrifierea locala creste sansele unei penetrari nedureroase atat pentru partenera, cat si pentru partener (in general).

Protectia

Sunt fete care cred ca, daca sunt virgine, nu pot ramane insarcinate daca partenerul lor se intampla sa ejaculeze in timpul unui petting, la nivelul vulvei.

Himenul nu este o bariera, nu este un prezervativ. Amintiti-va ca aveti menstra! Odata ce poate iesi ceva, cu siguranta poate si patrunde!

Mai exista credinta ca, daca nu exista orgasmul feminin, nu exista placere (in cazul unei experiente dureroase), fata nu poate ramane insarcinata.

Nimic mai fals! Aparitia sarcinii nu e conditionata de prezenta sau absenta unui orgasm, ci de perioada de fertilitate (ovulatie) si de spermatozoidul pe care il intalneste. Cel mai sigur este sa ne protejam!