Cum te poate ajuta hipnoza?

Hipnoza si sexul

Ca instrument terapeutic, hipnoza se regaseste si in terapia tulburarilor de dinamica sexuala. Ea ofera posibilitatea, ocazia si modalitatea prin care pacientul sa poata interactiona nemijlocit cu "personajele" din spatele "cortinei".

Adesea se intampla sa ne lasam furati de ceea ce se intampla pe scena vietii noastre sexuale, uitand de "personajele" din umbra: prejudecati, credinte, teama de esec, stima de sine scazuta,anxietate, impulsuri, instincte etc.

Prin transa avem posibilitatea decodarii si resemnificarii simptomelor. Putem astfel sa "constientizam" ce se se intampla dincolo de cortina, care sunt rolurile si dificultatile de interpretare si asumare de rol.

Viata noastra sexuala este departe de a fi un amalgam de tehnici si puneri in practica. Are un puternic caracter personal - sentimentul intimitatii, apropierii - si prin urmare si demersul este unul personalizat. Hipnoza ofera acest lucru: drumul sa fie unul accesibil tie!

Hipnoza si tulburarile de alimentatie

Unul dintre primii pasi in abordarea unor astfel de tulburari il poate constitui (indiferent de tipul de tulburare), reacomodarea, reevaluarea si acceptarea propriului corp.

Si cum s-ar putea realiza o astfel de reabilitare a imaginii de sine? Cum altfel am putea lucra asupra perceptiei noastre vis a vis de propriul corp?

Prin imagerie dirijata! Cu ajutorul propriei imaginatii si sub ghidarea terapeutului, putem redefini ceea ce credeam ca stim despre noi. Imaginea noastra trupeasca devine principalul erou pe acest ecran interior. In transa putem "lucra" mai usor cu propriile rezistente interioare, cu ritualurile din noi!

Hipnoza poate oferi ocazia ca acest inconstient sa iasa la suprafata, ca lucrurile ce pareau a fi resimtite organic, impulsiv sa capete si alte valente.

Cum sa te bati cu un inamic necunoscut, invizibil? Prin hipnoza se poate castiga transparenta, vizibilitate si astfel posibilitatea de a ne cunoaste mai bine.

Hipnoza si tulburarile de somn

Cati dintre noi ne trezim dimineata mai obositi decat cu o seara inainte? De cate ori vi s-a intamplat sa incercati sa adormiti si parca somnul era la kilometrii distanta?!
Ne ingrozeste gandul unei noi nopti nedormite. Ei bine, aceste mici/mari suparari pot disparea!

Transa hipnotica poate oferi solutia de a te afla cu un pas mai aproape de ceea ce iti doresti, de cel care erai undeva candva. Schimbarea, regasirea echilibrului prin acest intrument terapeutic are loc intr-un ritm propriu, firesc, iar solutiile ce transpar in transa sau ulterior ei sunt cele care ti se potrivesc tocmai datorita faptului ca o importanta parte din tine a ajutat la gasirea lor. Si asta pentru ca, in transa, axa timpului se modifica.

Prezentul poate deveni trecut, trecutul prezent, viitorul omniprezent si poti astfel avea sentimentul ca ceea ce ti se parea odinioara imposibil, acum rezolvarea apare firesc, natural si rezultatele se pot traduce prin calitate, calitatea propriei tale vieti!

Tehnicile de relaxare iti pot "dezvalui" ce va fi de preferat sa faci intr-o situatie viitoare in care vechile simptome reapar.