Paramedicii SMURD Hunedoara vor intra, pe rand, in somaj tehnic

Paramedicii SMURD Hunedoara vor intra, pe rand, incepand de saptamana viitoare, in somaj tehnic, presedintele Salvital luand aceasta decizie din cauza ca multe primarii din judet nu si-au achitat datoriile catre asociatie, transmite corespondentul NewsIn.

Primele doua subunitati care vor fi afectate de masurile drastice luate de conducerea Salvital sunt cele din Uricani si Brad. „Situatia politico-administrativa este critica si ne afecteaza extrem de tare. Incepand de marti, adica din data de 1 iunie, voi adopta masura somajului tehnic pentru toti angajatii SMURD.

Iau aceasta decizie pentru ca este inadmisibil ca o mare parte dintre primariile din judet sa nu-si plateasca datoriile pe care le au catre noi. Intr-o luna, avem nevoie 157.000 de lei pentru salariile paramedicilor, iar noi, desi suntem aproape in luna a sasea, am primit, anul acesta, doar 350.000 de lei.

Avem opt subunitati in total, ceea ce inseamna ca, timp de patru luni, rand pe rand, paramedicii cator doua subunitati, in fiecare luna, vor avea contractul de munca suspendat si vor fi platiti cu 75 la suta. In prima luna, chiar si eu voi intra in somaj tehnic. Astfel, in perioada iunie - septembrie, vom face economie de 79.000 de lei/luna, adica aproape jumatate din fondul de salarii necesar intr-o luna normala, platita suta la suta”, a declarat Petre Marginean, presedintele Asociatiei Salvital Hunedoara.

Singurele primarii din judetul Hunedoara care nu au datorii catre Asociatia Salvital sunt cele din Deva, Hunedoara si Petrosani. „Datoria totala a primariilor catre asociatia noastra este de aproape 800.000 de lei. Dintre acestea, cea mai rau-platnica este primaria municipiului Lupeni, care se afla in zona Uricani si care are o datorie de peste 300.000 de lei, iar pe locul doi se afla zona Simeria, cu 200.000 de lei datorie. Eu sper ca in aceasta perioada niciunul dintre primarii restantieri sa nu aiba nevoie de serviciile nostre pentru a simti pe pielea lor cat de importanta este activitatea pe care o desfasoara paramedicii SMURD”, a afirmat Petre Marginean.

In luna iunie, in care vor intra in somaj tehnic subunitatile din Uricani si Brad, interventiile in caz de urgenta vor fi asigurate de paramedicii din Petrosani si Vulcan pentru zona Uricani, iar pentru zona Brad, de paramedicii din Ilia, Baita si Deva.