Calorii: 487 Colesterol: 6 mg Carbohidrati: 73 g Fibre: 3 g Proteine: 16 g
Ingrediente:
500 gr spaghete, linguine sau fettuccine
1/4 ceasca ulei de masline
2 catei de usturoi taiati felii subtiri
1/4 ceasca busuioc proaspat, maruntit
2 cepe rosii mari, tocate marunt
sare
piper
1/2 cana parmezan sau cascaval
Mod de pregatire:
Intr-o oala mare cu apa cu sare se pun la fiert pastele timp de aproximativ 8-10 minute, in functie de grosimea si forma lor. Dupa ce se fierb, se lasa la scurs intr-o sita. Uleiul se incalzeste intr-o cratita, se adauga usturoiul si jumatate din cantitatea de busuioc, jumatate din cantitatea de rosii si piper si se calesc aproximativ 3 minute. Pastele se pun intr-un castron mare. Pese ele se toarna compozitia calita peste care se adauga, in castron, rosiile si busuiocul ramase. Se amesteca bine. Se va pune sare dupa gust.
Deasupra se va pune parmezanul sau cascavalul ras.