Informatii nutritionale/portie: Calorii: 197 g Colesterol: 286 mg Proteine: 16 g Fibre: 0 g
Ingrediente:
1 lingura unt sau ulei de masline
4 felii subtiri de sunca tocate marunt
1/2 cana frunze de spanac
6 oua
sare
piper
1/2 cana cu branza rasa (sau cascaval)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 400 grade. Intr-o cratita de teflon, la foc moderat, se caleste sunca, intr-o lingura de unt sau ulei de masline, timp de 1-2 minute.
Se adauga spanacul si se lasa cam 4 minute, pana se inmoaie. Intre timp, intr-un bol, se bat bine ouale, cu sare si piper. Apoi se toarna peste sunca si spanac, in tigaie. Se lasa 2 minute la foc moderat.
Se presara branza sau cascavalul deasupra si se mai lasa inca 12-15 minute pe gratarul din mijloc al cuptorului, pana se coc bine ouale (cand sunt gata, ouale vor fi pufoase).