Amelia Antoniu a fost diagnosticata cu pneumonie si este tratata cu antibiotice

Prim solista Teatrului National de Opereta din Bucuresti, Amelia Antoniu, internata de vineri la Spitalul de Boli Infectioase "Dr. Victor Babes" din Capitala, a fost diagnosticata cu pneumonie si se afla sub tratament cu antibiotice, a declarat pentru NewsIn mama pacientei, Paula Antoniu.

"Se afla sub tratament cu antibiotice, nu mai e febrila. A fost diagnosticata cu pneumonie. Se stie ca e un focar de infectie care se trateaza. Speram ca o sa poata fi externata vineri, insa se pare ca inainte de luni nu se pune problema. O sa stam cat timp va fi nevoie", a declarat Paula Antoniu. Amelia Antoniu se afla in continuare sub atenta supraveghere a medicilor, care ii fac analize o data la doua zile. “Medicii ne-au spus ca daca am fi intarziat o saptamana ar fi fost un dezastru”, adaugat Paula Antoniu.

Mama pacientei a adaugat ca medicii repeta analizele acesteia o data la doua zile, pentru a verifica daca tratamentul pe care i-l administreaza este corespunzator.

Amelia Antoniu, care a inceput sa se simta din nou rau in cursul saptamanii trecute, a fost internata, vineri, la Spitalul de boli infectioase "Dr. Victor Babes". "Incearca sa se descopere exact ce are. Am inteles la un moment dat ca ar avea un sindrom inflamator, o infectie bacteriana, iar acum o baga din nou pe un cocktail de antibiotice. Nu stim ce sa mai facem, parca bajbaim pe intuneric neavand inca diagnostic. Nu intelegem de ce este atat de greu sa se descopere o infectie bacteriana", a declarat Paula Antoniu.

Amelia Antoniu a fost externata pe 10 mai din Spitalul Universitar, dupa ce medicii au decis ca este in afara oricarui pericol. Prim solista Teatrului de Opereta si o alta femeie, Alice Preda, in varsta de 35 de ani, au fost transferate in stare foarte grava de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar pe 21 aprilie, unde au fost internate la Terapie Intensiva. Cele doua femei fusesera supuse pe 19 aprilie unor interventii chirurgicale minore la sectia de ginecologie a CF2, in urma operatiilor starea celor doua paciente agravandu-se rapid.

Potrivit anchetei desfasurata de Ministerului Sanatatii la Spitalul CF2, Alice Preda a fost infectata cu microrganismul gram negativ burkholderia cepacia. Comisia de evaluare a Ministerului Sanatatii a stabilit ca afectiunile actuale ale celor doua paciente de la Spitalul CF2 sunt cauzate de asistenta medicala acordata in aceasta unitate medicala.

Ministerul Sanatatii a concluzionat, in urma anchetei efectuate la Spitalul CF2 din Capitala, ca in unitate se lucreaza in conditii improprii, cu instrumentar cu sterilizare indoielnica si ca nu se respecta protocolul de asepsie necesar.