Cativa copii si o asistenta de la o gradinita din Targoviste au fost internati in spital

Mai multi copii si o asistenta medicala de la o gradinita din Targoviste au ajuns, duminica, la spital cu boala diareica acuta, respectiv gastroenterocolita, autoritatile declansand o ancheta epidemiologica la institutia de invatamant prescolar, transmite corespondentul NewsIn.

La Gradinita nr. 2 din Targoviste se realizeaza o ancheta epidemiologica dupa ce, duminica, patru copii care frecventeaza cursurile acestei institutii au fost internati la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste cu diagnosticul de boala diareica acuta. Tot duminica, o angajata a aceleiasi institutii a ajuns la spital cu simptomele unei gastroenterocolite.

“Directia de Control in Sanatate Publica si Compartimentul Boli Transmisibile desfasoara actiuni de control la Gradinita nr. 2 si efectueaza anchetele epidemiologice conform procedurilor prevazute in astfel de cazuri. Au fost recoltate probe in vederea determinarii agentului etiologic”, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, remis luni.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Dambovita, Mihaela Anton, a declarat, luni, ca asteapta rezultatul anchetei si apoi vor fi luate masuri. “Trei copii de grupa mica si o fetita de la grupa pregatitoare si un adult, doamna asistenta medicala din gradinita, ieri, au fost internate in spital cu diagnostic: scaune diareice acute. Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitara Veterinara desfasoara o ancheta la gradinita si, in functie de rezultatul dumnealor vom stabili ce s-a intamplat si ce masuri se vor lua”, a precizat Mihaela Anton.

Anton a adaugat ca cei patru copii au fost, vineri, la gradinita. “Am verificat daca cei patru copii au fost, vineri, la gradinita si au fost. Banuiala ar fi ca, de vreme ce sunt simptome comune celor patru copii si un adult, se pare ca acolo s-a intamplat ceva, dar, la momentul acesta, nu putem face decat speculatii”, a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Dambovita.