Noi cazuri de paciente infectate la Spitalul CF2 incep sa iasa la iveala

O femeie care a venit la Spitalul Universitar pentru a sustine familiile celor doua paciente internate in coma spune ca sora sa a trecut printr-o situatie similara in iunie 2009, cand atat ea, cat si nou nascutul sau au fost infectati cu stafilococul auriu.

"Sora mea a nascut prin cezariana la CF2, iar dupa operatie atat ea, cat si bebelusul, nascut la 7 luni, au fost infectati cu stafilococul auriu. Sora mea nu a trecut prin clipe atat de grele, insa nepotul meu a fost internat la un alt spital si a stat intubat timp de doua luni de zile", a povestit pentru Realitatea TV Florica Popescu.

Femeia a precizat ca a venit la spital pentru a sustine familiile celor doua paciente internate in stare grava si ca daca acestea vor dori sa sesizeze autoritatile in legatura cu ceea ce se intampla la spitalul CF2 familia sa se va alatura demersului.

In urma cu o luna de zile au existat probleme la sectia de neonatologie a Spitaluli CF2, unde trei bebelusi au contractat o infectie nosocomiala. Imediat sectia a fost dezinfectata, iar bebelusii s-au vindecat, spun reprezentantii spitalului.

Pacientele internate in coma la Spitalul Universitar, transferate marti de la Spitalul CF2, sunt in continuare in stare foarte grava si nu au depasit momentul critic, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al unitatii, Bogdan Popescu.

Prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu, in varsta de 36 de ani, este internata la Spitalul Universitar din Capitala in coma profunda, in urma unui infectii care ar fi fost contractata in spitalul CF 2, unde solista a suferit o interventie chirurgicala. Complicatiile care au dus la coma au aparut in urma unei interventii chirurgicale minore, de cauterizare a unei rani pe colul uterin, iar familia artistei spune ca starea acesteia a fost cauzata de o infectie contractata in spital.

Si sotul celeilalte femei aflata in coma la Spitalul Univeristar, Preda Gabriel, acuza sistemul medical romanesc, spunand ca sotia sa s-a simtit rau la doua ore de la operatia la care a fost supusa unei interventii de serclaj pentru a-si mentine sarcina de 14 saptamani.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca datele din ancheta preliminara efectuata, vineri, la Spitalul CF2 din Capitala, indica posibilitatea unei infectii nosocomiale, care va putea fi confirmata sau infirmata odata cu obtinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Directorul spitalului CF2, Constantin Tanase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu. Blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis odata cu declansarea anchetei desfasurata de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Transporturilor.