'Tratament unic in Romania pentru abuzul de alcool oferit de o organizatie nonguvernamentala'

In Decembrie 2009, Asociatia ALIAT - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor a lansat platforma online de prevenire si tratament a consumului abuziv de alcool - www.alcohelp.ro. Persoanele care acceseaza site-ul alcohelp.ro au acces la urmatoarele servicii:
- evaluarea severitatatii propriului consum de alcool;
- informatii despre efectele asociate abuzului de alcool;
- un program terapeutic interactiv format din 10 sedinte;
- acces prin e-mail la un consilier specializat in probleme de dependenta.

In doar 4 luni de functionare, programul a avut peste 700 de beneficiari. Dintre acestia majoritatea aveau un consum de alcool extrem de nociv cu cu efecte negative serioase asupra sanatatii. Dintre participanti, 55% sunt persoane casatorite, dintre care 82% sunt barbati.
Pentru fiecare persoana care are probleme cu alcoolul, alte 7 persoane (familie, rude, prieteni, colegi) au de suferit sustine Organizatia Mondiala a Sanatatii. Daca tu sau un prieten ati avea nevoie de ajutor pentru o problema legata de alcool sau droguri, ai sti unde sa-l ceri?

Ajuta Asociatia ALIAT sa isi desfasoare in continuare programele directionand 2% din impozitul datorat statului catre aceasta.

In acest fel poti sustine financiar programul AlcoHelp si alte proiecte ale ALIAT.

Ce altceva am mai facut in 2009?


• am infiintat platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului de alcool www.alcohelp.ro unde 580 de persoane au fost consiliate de specialisti si au parcurs sedintele de tratament online;
• am initiat Campania de presa care a dus la introducerea drogului „Special Gold” pe lista de substante interzise;
• am desfasurat proiectul „StiucaPot” (www.stiucapot.ro), proiect de prevenirea consumului de droguri in 4 licee din Bucuresti;
• am oferit servicii de ingrijiri paleative unui numar de 2760 de persoane dependente de droguri;
• am colectat si incinerat 350.000 de seringi folosite de consumatorii de droguri;
• am testat 400 de consumatori de droguri pentru virusul HIV si Hepatita C;
• am oferit tratament specializat medical si psihologic la 170 de consumatori de droguri;
• am participat la initiativa de schimbare a Legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri;
• am platit la bugetul de stat suma de 143.036 RON reprezentand impozite, taxe si contributii.

Daca esti de parere ca este important sa continuam sa facem aceste lucruri, ia-ti 2 minute si intra la adresa www.aliatong.ro/2-la-suta, descarca formularul, completeaza-l cu datele tale si trimite-l la administratia financiara unde ai domiciliul. Si daca ne dai de stire ca l-ai trimis, te vom contacta peste un an sa-ti spunem ce am facut cu banii.