Feminella Hyalosoft – alternativa naturala pentru tratamentul atrofiei vaginale

CSC-Angelini a lansat in Romania produsului Feminella Hyalosoft, recomandat in tratamentul atrofiei vaginale, indiferent de cauza acesteia. Feminella Hyalosoft hidrateaza mucoasa in uscaciunea vaginala cauzata de schimbarile hormonale aparute in diferite etape de varsta, in mod special in timpul menopauzei, dupa nastere, in timpul alaptarii sau in timpul tratamentelor de chimio si radioterapie.

Atrofia vaginala este o afectiune a mucoasei vaginale si este rezultatul dezechilibrului balantei hormonale cauzat de reducerea cantitatii de estrogen ce determina subtierea tesuturilor vaginale, uscaciunea mucoasei vaginale, pierderea elasticitatii, cresterea fragilitatii si scaderea capacitatii de aparare impotriva agentilor infectiosi.

Scaderea nivelurilor de estrogen si favorizarea aparitiei uscaciunii vaginale apare in perioada ce precede menopauza (perimenopauza), dupa menopauza, in timpul sarcinii, in timpul alaptarii, dupa indepartarea chirurgicala a ambelor ovare (menopauza chirurgicala), dupa chimio sau radioterapie. Exista insa si alte cauze care favorizeaza aparitia uscaciunii vaginale: infectii vaginale, stres, anumite tratamente medicale, fumatul, alcoolul, anumiti factori psihologici sau o toaleta intima realizata necorespunzator.

In Romania, desi circa 40% dintre femei, sufera de vaginita atrofica, numai 25% dintre acestea ajung sa ceara sfatul medicului.
Aceasta se intampla din cauza unei combinatii intre rusine, prejudecati si importanta redusa acordata acestei afectiuni.

Dintre femeile care prezinta uscaciune vaginala, cele la menopauza sunt cele mai numeroase, conform unui studiu de piata al Institutului “ Louis Harris” din Franta realizat pe un esantion reprezentativ de femei din Europa Centrala si de Vest.

80% considera ca uscaciunea vaginala este responsabila pentru durerile ce apar in timpul raporturilor sexuale si, de aici, probleme in cuplu (53%), cresterea stresului (39%), stari de depresie (26%). 57% dintre femei estimeaza ca uscaciunea vaginala este cauza unor grave probleme la nivelul cuplului cu atat mai mult cu cat astfel de situatii sunt intalnite recent si la varste sub 40 de ani.

In timp ce menopauza este o parte naturala a vietii femeii, atrofia vaginala asociata ei trebuie si poate fi tratata cu succes. Desi femeile se pot simti rusinate sa vorbeasca despre disconfortul vaginal, este foarte important sa depaseasca aceste bariere in comunicare si sa discute deschis cu medicul.

Se considera ca, de la instalarea menopauzei, calitatea vietii femeii este in depreciere. Aproximativ 70% dintre femei recunosc ca in aceasta perioada manifesta tulburari, disfunctii sexuale, iar aproximativ 50% dintre femei se confrunta cu dificultati sexuale cu care nu se confruntau inaintea aparitiei menopauzei (conform aceluiasi studiu realizat de institutul Louis Harris). Feminella Hyalosoft – produs nou avand la baza acidul hialuronic – a aparut ca raspuns la nevoile femeilor de avea o alternativa naturala si sigura in tratarea atrofiei vaginale, argumentul rational fiind proprietatea acidului hialuronic de a mentine si reda un mediu tisular neted, hidratat si elastic.

Acidul Hialuronic este o molecula naturala, ce se gaseste in mod normal in organismul nostru, concentratia sa fiind mai mare la nou nascut si scazand odata cu inaintarea in varsta, acesta fiind si motivul aparitiilor ridurilor si pliurilor cutanate. Este recunoscut pentru proprietatile sale de hidratare (este molecula cu cea mai mare capacitate de retentie a apei), de regenerare si protectie a tesuturilor si pentru efectele sale antioxidante.

Despre companie

Compania farmaceutica CSC-Angelini face parte din grupul Angelini, care produce si promoveaza medicamente si produse medicale pentru mentinerea starii de sanatate si cresterea calitatii vietii. Angelini ocupa locul 5 ca volum de vanzari intre companiile farmaceutice din Italia, si locul 1 in ceea ce priveste vanzarile directe in farmacii.

Misiunea echipei Angelini este de a veni in intampinarea nevoilor zilnice ale pacientilor prin produse eficiente, sigure, si de inalta calitate.

Produsele companiei sunt prezente in peste 60 de tari, ca rezultat al parteneriatelor strategice si contractelor de licenta incheiate cu laboratoare de cerecetare si dezvoltare din intreaga lume.

Medicamentele promovate de CSC–Angelini in Romania ocupa printre primele pozitii in ariile terapeutice: respirator, terapia durerii, ginecologie, neuropsihiatrie.