O gravida de 240 kg, trimisa de la Craiova la Bucuresti, in lipsa unei mese de operatie rezistente

O gravida care cantareste 240 de kg, din localitatea Draghiceni Olt, a fost transferata, miercuri, de la Spitalul Judetean din Craiova la Spitalul Municipal din Bucuresti, pentru ca medicii craioveni s-au temut ca masa de operatie de care dispuneau ar fi cedat sub greutatea pacientei.

Victoria Lacatus are 25 de ani si 240 de kilograme. in urma cu o luna, ea a fost internata la Sectia de ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. De teama sa nu piarda copilul, ca urmare a complicatiilor care ar fi putut aparea din cauza greutatii femeii, medicii din Slatina au trimis-o la Spitalul Municipal din Craiova. Din sectie la ambulanta si apoi de la ambulanta in sectia spitalului craiovean, femeia a fost transportata cu ajutorul pompierilor, greutatea acesteia depasind capacitatea maxima a lifturilor din cele doua unitati medicale.

Miercuri, medicii craioveni au decis, la randul lor, sa trimita gravida la Spitalul Universitar din Bucuresti, pentru ca tanara urmeaza sa nasca in curand, iar medicilor craioveni le-a fost teama ca, din cauza greutatii paceintei, se putea rupe masa de nastere.

"Masa de nastere din sala de operatie poate suporta o greutate de 170 de kilograme. Cum femeia are cu mult peste aceasta greutate, masa de nastere nu o va tine. Cand am cantarit-o am facut-o cu ajutorul cantarului de legume de la bucatarie. I-am facut o masa speciala de consultatii, dar nu o putem folosi pentru nastere” a declarat medicul ginecolog Nicolae Cernea.

Medicul a mai spus ca femeia se afla in stare buna de sanatate si ca, de cand aceasta pacienta se afla internata in spitalul craiovean, a citit tot felul de articole despre nasteri la obeze. "Am citit foarte multe lucruri despre astfel de cazuri, insa am intalnit doar femei cu greutatea de sub 170 de kilograme. Am aflat ca au mai fost astfel de cazuri, dar nu la noi in tara, ci in Brazuilia sau la Chicago, in SUA”, a declarat profesorul Cernea.

Victoria Lacatus a declarat ca inainte de a ramane insarcinata avea 220 de kilograme si ca pe durata sarcinii, in ciuda regimului alimentar impus de medici, ar mai fi luat in greutate 20 de kilograme. Femeia a mai afirmat ca a fost de acord cu decizia medicilor craioveni de a o transporta la spitalul din Bucuresti pentru ca ii este teama sa nu aiba probleme la nastere.

"Va dati seama ca am dus sarcina cu destule emotii. si acum imi este teama sa nu se intample ceva cu copilul, dar sunt supravegheata de medici si acest lucru face sa-mi mai treaca din emotii. Sunt constienta ca nu-i normal sa cantaresc atata, dar mie mi se pare ca nu mananc mult. De cand sunt in spital chiar am tinut cura, ca asa au zis medicii, si tot am mai pus pe mine”, a declarat Victoria Lacatus.

Profesorul Nicolae Cernea a sustinut ca, din cauza greutatii femeii, nu a putut fi stabilit sexul copilului care urmeaza sa fie adus pe lume de catre Victoria Lacatus.