Durerea de coloana vertebrala - mijloace noi si eficiente de combatare

Generalitati

Coloana vertebrala reprezinta o parte vitala a corpului uman, cu rol de sustinere a corpului (permitand toate miscarile posibile) si de adapostire a maduvei spinarii - structura ce transmite impulsuri nervoase si controleaza toate miscarile si senzatiile corpului.

Vertebrele care formeaza coloana vertebrala sunt legate intre ele prin discuri intervertebrale cu rol de amortizare.

Durerea de coloana vertebrala

In general durerea de coloana vertebrala semnifica iritarea unui muschi sau nerv la acest nivel si este modul organismului de a reactiona atunci cand apare o afectare a acestuia.

Statisticile arata ca 6 din 10 adulti sufera de o durere de spate mai mult sau mai putin severa, de-a lungul unui an, si cca 30-35% dintre romani sufera de dureri de coloana vertebrala.

Ea poate fi localizata la toate nivelurile: durere cervicala, toracica, lombara, sacrata, coccigiana si se poate incadra in diverse etiologii:

- Durere reumatismala (spondilartroze, spondiloze);
- Durere neurologica (discopatii, nevralgii);
- Durere psihogena (somatizarea diverselor forme de stres sub forma de dureri de coloana vertebrala );
- Durere oncologica (diverse neoplazii, metastaze);
- Durere traumatica (traumatisme, contuzii, fracturi la nivelul coloanei vertebrale);

Cauze

Principalii factori declansatori ai durerii de coloana vertebrala sunt:

- Postura incorecta in timpul zilei, la serviciu sau la condus;
- Obezitatea - greutate suplimentara care suprasolicita coloana vertebrala;
- Fumatul scade fluxul de sange la nivelul portiunii inferioare a maduvei spinale favorizand degenerescenta discurilor intervertebrale;
- Sarcina - prin cresterea greutatii uterului si copilului;

Dispozitivul medical Kosmodisk

Aceasta maladie preocupa din ce in ce mai mult medici si cercetatori ai societatii contemporane care cauta diverse mijloace de combatere: medicamente, proceduri balneo-fizioterapeutice, interventii chirurgicale etc.

Un mijloc nou, natural si eficient de combatere a durerii de coloana vertebrala este dispozitivul medical Kosmodisk, fabricat in Slovenia. El vine in intampinarea asteptarilor fiind un produs spectaculos prin structura, forma si proprietatile sale.

Produsul reproduce discurile coloanei vertebrale si odata fixat pe coloana vertebrala produce un micromasaj, decontractureaza muschii paravertebrali, imbunatateste circulatia locala si alina durerile.

Din acest motiv este preferat de pacientii care l-au utilizat, fiind practic si usor de folosit in toate imprejurarile, atat ziua cat si noaptea, in somn, avand un efect deosebit de binefacator. Poate fi folosit atat preventiv cat si curativ.

In acest sens este necesar a fi cunoscut atat de medici cat si de cadrele medicale (este atestat de Ministerul Sanatatii), ca produs pentru terapia durerii, fara efecte secundare si cu rol benefic in multe alte specialitati: Ortopedie si traumatologie, Neurologie, Reumatologie, Medicina de familie, Medicina interna, Medicina sportiva.

Acest produs studiat si testat stiintific este recomandat si de premiile internationale obtinute la expozitiile de inventica: 4 medalii de aur (Bruxelles 1991, 1992) si un Oscar (ICEPEC - Bruxelles, 1992) care ii confera o valoare in plus.

Urmare a celor prezentate mai sus, il recomand datorita efectului benefic confirmat de mine si de pacientii utilizatori, pentru alinarea durerilor de coloana vertebrala la toate nivelurile (cervical, toracic, lombar) in mod simplu, natural si fara efecte secundare pentru alte afectiuni sau alte tratamente pe care le urmeaza pacientul.
Pentru mai multe detalii despre dispozitivul medical Kosmodisk accesati site-ul www.kosmodisk.ro !
Autor: Dr. Adam Silvia
Medic Primar Medicina de Familie